INCIDENT NA GRANICI SA SLOVENIJOM: Učenici iz Hrvatske ostali u šoku, uhapšen na putu ka Rimu – slovenačka policija zabranila prelazak…

Riječ je o dječaku, sirijskom državljaninu, čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu…

Zagrebački srednjoškolci doživjeli su vrlo neugodnu situaciju kad su prije nekoliko dana krenuli na ekskurziju u Rim. Njihovog prijatelja, inače sirijskog državljanina, slovenska je policija na granici izbacila iz autobusa.

Kako doznaje net.hr, slovenska policija Sirijcu je zabranila ulazak u schengenski prostor.

– Svi su vrištali jer im nije bilo jasno što se događa. Bili su očajni, jer prijatelj ne može dalje s njima – pričaju zgroženi srednjoškolci.

Riječ je o dječaku čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu. Ima regularno boravište te hrvatsku putovnicu za strance. Hrvatski je vrlo brzo i lako naučio.

Dječakov otac je usred noći otišao po sina na granicu dok su njegovi kolege nastavili putovanje u Rim.

Njegovi prijatelji i profesori imaju o njemu najbolje mišljenje. Opisuju ga kao drago dijete koje se odlično uklopilo u novu sredinu. Dio dječakove obitelji ostao je u Siriji, dok je dio preselio u Rusiju.

Pročitajte još: PROCURELI TAJNI DOKUMENTI PENTAGONA: Skandal u Hrvatskoj, BIRN raskrinkao operaciju NATO na Krku!

RUSKI MEDIJI OBJAVILI – PRVI PUT U ISTORIJI: Pogledajte panoramski prikaz iz svemira, evo kako izgleda Zemlja – prvi put u istoriji! (VIDEO)

VOĐA TEŠKO RANJEN, 12 KOMANDANATA UBIJENO! Ruska avijacija u osvetničkom pohodu, uništen štab terorista i Siriji – Putin poslao kaznenu ekpediciju! (VIDEO)

Izvor: 24sata.hr

Top