VULIN POTPUNO POLUDEO: “Mi se spremamo za rat!” Balkan ima najviše razloga da… (FOTO)

Svaka vojska na svetu, a srpska možda i više nego druge, treba da se priprema za rat. Mi se spremamo za rat, kaže šef Pokreta socijalista
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvoreno tera Srbiju u rat! On je kazao da naša država ima neprijatelje, te da se zato sprema za rat, kao i da u svakom trenutku računa na najgori mogući scenario koji nas može zadesiti.

 

 

– Nemamo mi hrabrosti da kažemo da Srbija više nikad neće ratovati. Tako nešto reći na Balkanu… Vidite da je i u Švedskoj ponovo uvedeno obavezno služenje vojske. Švajcarska to nikad nije ni ukidala, kao ni Austrija, Grčka, Kipar, Estonija, Danska, Finska, Norveška… Koga se oni boje?! A mi, na Balkanu, sa svim izazovima koje imamo oko sebe, pa i sa novim izazovima za koje nismo ni znali da postoje, kao što su migrantska kriza, terorizam, sajber-napadi, mi kažemo da nemamo neprijatelje – naveo je Vulin u intervjuu Pečatu i nastavio u istom stilu:

(printscreen yt)

– Imamo neprijatelje. Svaka vojska na svetu, a srpska možda i više nego druge vojske, treba da se priprema za rat. To je naš posao. Mi se spremamo za rat. I mi obučavamo ljude da će ratovati i pravimo planove kao da ćemo ratovati. I shodno planovima se opremamo, obučavamo i naoružavamo kao da ćemo u rat. I svaki scenario koji proigravamo, a svi scenariji su uvek na stolu, proigravamo kao da ćemo u rat.

Upitan da li računa na najgori mogući scenario, Vulin je doslovno odgovorio:

– Naravno, pa nismo mi humanitarna organizacija.

Penzionisani general i legendarni ratni komandant RV i PVO Sreto Malinović, komentarišući Vulinov skandalozni ispad, kaže za Kurir da je ovakva retorika nedopustiva.

– Ne ulazeći u Vulinove uvek upitne motive, jasno je da ovako neizbalansirane izjave generišu loše odnose i nepoverenje u regionu. To ne priliči situaciji ni proklamovanoj politici i stvara utisak da naša vlada funkcioniše kao raštimovan orkestar. Kada se tome pridoda „ratnički“ imidž imenovanog i aktuelnosti u vezi sa tetkom, takve izjave neminovno izazivaju revolt domaće javnosti – kaže Malinović.

Podsetimo, Vulin nije služio vojsku, ali je ranije, pre ove najave da će ljude slati u rat, predlagao i vraćanje služenja vojnog roka, ali i vojnu obuku za žene.

Pogledajte još:

Izvor: Kurir.rs

Top