POKUŠALI DA UBIJU MINISTRA ODBRANE SAD: Teroristi gađali raketama avion, SAD greškom likvidirale nekoliko civila – neviđeni debakl u Avganistanu!

Vazdušni napad SAD u Avganistanu odneo je i nekoliko civilnih života, saopštila je misija „Odlučna podrška“, koju predvodi NATO.

U saopštenju se navodi da je vazdušni udar zatražen kao podrška avganistanskim specijalnim jedinicama, koje su vodile borbu sa napadačima na kabulski aerodrom, ali da je zbog greške na raketi došlo i do civilnih žrtava. Saopštenje nije pružilo više detalja o tome kako se incident dogodio, prenosi Rojters.

Najmanje pet civila ranjeno je u raketnom napadu u blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu koji se dogodio u vreme posete američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa avganistanskoj prestonici.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš je izjavio da je raketa pala u blizini jedne kuće, i da je tom prilikom ranjeno pet osoba, među kojima najmanje jedna žena. Matis je, kako je prenela agencija AP, ovaj napad nazvao zločinom.

Odgovornost za napad su, prema izveštajima agencija, preuzeli i talibani i DAEŠ. Talibani su na društvenim mrežama objavili da je Matisov avion bio meta ispaljenih raketa, preneo je AFP. Rojters je javio da je DAEŠ preuzeo odgovornost.

Kako je objavila novinska agencija te ekstremističke organizacije Amak, u napadu su korišćene rakete SPG-9 i minobacači.

Britanska agencija napominje da se Matis u vreme napada nije nalazio u blizini aerodroma.

Pročitajte još: HAOS U UKRAJINI – BRUTALNI OBRAČUN U PARLAMENTU: U tuči ukrajinskih poslanika zadobio potres mozga i prelom vilice (VIDEO)

PREVIŠE OPASNO ORUŽJE U NJEGOVIM RUKAMA: Tviter javno objavio, testiraju novu opciju – Tramp je neće dobiti!

BLISKI ISTOK PRED KLJUČANJEM: Novo pregrupisavanje- na pomolu rat Izraela i … (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

 

Top