“SKROMNOST” MU JE PRIMARNA OSOBINA: Na pitanje po čemu će ostati upamćen, Vučić je rekao da su to tri stvari… (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da će ostati upamćen po tri stvari – da je sam otišao sa vlasti, da je sproveo teške reforme koje su ekonomski oporavile Srbiju i da je rešio ili bar pokušao da reši neke odnose u regionu kako bi Srbima bilo bolje

 

Gostujući na javnom servisu u emisiji “Upitnik”, a na pitanje voditeljke Olivere Jovićević, po čemu će ostati upamćen, uz opasku da će Milošević biti upamćen po tome što nije uspeo da vojno reši konflikt u bivšoj Jugoslaviji, Vučić je rekao da su to tri stvari, a da će, recimo, Vojislav Koštunica i Boris Tadić biti upamćeni po tome da je u njihovo vreme, u vreme njihove svađe, Kosovo proglasilo nezavisnost.

– Sam ću otići, to je moje obećanje – poručio je, te dodao da će to biti onda kad bude mogao da kaže da su najvažniji poslovi u Srbiji urađeni, a da politički protivnici ni tada, kao ni danas, neće moći da ga pobede.

– Oni nikad ne mogu da me pobede. Niti su mogli, niti će da me pobede. Sam ću da odem i to je moje obećanje. Neko misli da treba da im se dodvoravam i pokazujem ne znam šta, a nadam se da će biti marljivijih i vrednijih od tih koji ustanu do 10 sati, rade jedan sat i onda kukaju. Oni da me pobede – rekao je Vučić za RTS.

On je ponovio da će se sam povući, jer, kaže, zna koliko može da izdrži i radi.

– Neću sad da idem, ali kada završim posao i kada budem mogao da kažem da smo najvažnije poslove u Srbiji uradili, sam ću da odem, a oni ni tada, kao ni danas, ne mogu da me pobede – rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, kada ne bi radio ništa, njegovi protivnici bi govorili da je lenj.

– Ali, ne mogu da pohvataju gde sve stignem i šta uspem da uradim i koliko znam. Ne postoji nijedna opština da ne znam kakve probleme imamo sa putevima, kakve investitore imamo, nema mesta u kom nisam bio, za razliku od svih drugih – rekao je Vučić.

 

Izvor: Telegraf.rs

Top