PUTIN IMA NOVO TAJNO ORUŽJE PROTIV AMERIKE: Rusi imaju zadivljujuće čudo tehnike, koje niko ne može… (VIDEO)

Putinovo tajno oružje u sajber ratu sa Amerikancima: Rusi napravili telefon koji niko ne može da špijunira

 

Taiga predstavlja poslednji primer narastajućeg tehnološkog sukoba, koji neki nazivaju i tehnološkim hladnim ratom, između SAD i Rusije

Ruska kompanija InfoWatch Group, koja se bavi sajber bezbednošću, predstavila je svoj smartfonkoji sprečava razne aplikacije da prikupljaju podatke o korisniku. Uređaj je nazvan Taiga.

Taiga sprečava aplikacije, naročito one koje se odnose na poslovnu komunikaciju, dokumente i fotografije, da prate aktivnosti korisnika, a takođe ih sprečava da prikupljaju opšte informacije.

To znači da aplikacije poznate po prikupljanju podataka, kakav je Gmail, koji skenira tekstove elektronske pošte, mogu da se koriste na ovom telefonu, s tim što neće biti u mogućnosti da sakupljaju podatke, niti da šalju podatke o korišćenju telefona i ostalih aplikacija.

Iako Taiga korist Android, on je nešto izmenjen u odnosu na standardnu verziju kako bi mogao da radi u tandemu sa InfoWatch-ovim firmverom.

Prvih 50.000 telefona već je dostavljeno zaposlenima u kompanijama čiji suvlasnik je država, iako telefon još nije pušten u slobodnu prodaju.

 

Pogledajte još:

Izvor: Telegraf.rs

 

Top