UPRAVO DONETA PRESUDA KAPETANU DRAGANU: “Nevin sam! Zločine niti sam počinio, niti su se oni dogodili!” Pogledajte kako je reagovao na izricanje presude… (VIDEO)

Dragan Vasiljković osuđen je na 15 godina zatvora. Proglašen je krivim za dve tačke optužnice – zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

 

U završnim rečima Kapetan Dragan je odbacio bilo kakvu krivicu za ono što mu se stavlja na teret.

Vasiljković je prošle nedelje izneo završnu odbranu u kojoj je ponovo odbacio sve navode iz optižnice.

“Navedene zločine, koji se spominju u optužnici, niti sam počinio, a niti su se oni dogodili”, rekao je Vasiljković.

On je ceo sudski proces nazvao “opsesivno fašističkim progonom”, a na početku procesa prošle godine rekao je da se doživljava kao branitelj domovine Jugoslavije, a ne agresor.

(printscreen)

Njegova odbrana tvrdi da pred sudom u Splitu nije imao nepristrasno i pošteno suđenje, kao i da je imao drugačiji tretman jer je Srbin.

Tužilaštvo s druge strane tvrdi da je u sudskom postupku, tokom kojem je ispitano više desetina svedoka, dokazalo sve optužbe, odnosno da je Vasiljković kao komandant Jedinice za posebne namene u sastavu paravojnih jedinica samoproglašene SAO Krajine počinio ratne zločine 1991.

u zatvoru u Kninu, kao i 1993. u Bruškoj, kod Benkovca, gde je mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Županijsko tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Vasiljkovića početkom 2016, gotovo pola godine nakon što ga je Australija izručila Hrvatskoj posle desetak godina skrivanja.

Do hapšenja je živeo u Pertu pod imenom Daniel Sneden i radio je kao trener golfa. On je državljanin Srbije i Australije.

 

Pogledajte još:

Izvor: Kurir.rs

Top