STRAVIČNO! PRONAĐENE GROBNICE SA TELIMA 28 ŽENA I DECE: Mjanmar opet poprište jezivih zločina, samo su ovog puta žrtve… (FOTO)

Mjanmarska policija je danas saopštila da je našla najmanje 28 ubijenih Hindusa, žena i dječaka, u dvije masovne grobnice na sjeveru zemlje, a vlasti za ubistva krive muslimanske pobunjenike.

 

Policijski zvaničnik Zajar Nijein rekao je da su grobnice nađene u nedjelju u državi Rakajn i da se u njima nalaze tijela 20 žena i osam muškaraca. Vjeruje se da je sahranjeno još tijela.

Vladin Komitet za informacije saopštio je na svom profilu na Fejsbuku da su svi muškarci dječaci, od kojih su šestorica mlađi od 10 godina.

Policija za ubistva krivi pobunjeničku grupu Vojska spasa Rohindža (ARSA).

Oko 100 Hindusa je nestalo kada su muslimanski pobunjenici napali najmanje 30 policijskih stanica 25. avgusta, a snage bezbjednosti vjeruju da su nađena tijela nekih od njih.

Vojska je u odgovoru na napad odgovorila “operacijama čišćenja”, a od tada je spaljeno više od 200 sela muslimanskog naroda Rohindža, a oko 420.000 njih je pobjeglo u susjedni Bangladeš, javlja Beta.

 

Pogledajte još:

Izvor: CODEX.me

Top