BURNA NOĆ U BERLINU NAKON IZBORA: “Nacističke svinje, ceo Berlin vas mrzi”, a sa druge strane- euforija desničara… Pratite uživo- (VIDEO)

Protest u Berlinu protiv desničara koji su danas prvi put ušli u Bundestag. Njihova stranka, Alternativa za Nemačku- AfD, preti da postane moćna opozicija  Angeli Merkel.

 

Stranka AfD je izašla na ulice Berlina da proslavi izborne rezultate. Kako pokazuju prve ankete, osvojili su 13 odsto glasova i mogu dobiti  između 80 i 90 mesta u Bundestagu.

Predstavnica stranke Alice Weidel, u vidno euforičnom raspoloženju, se zahvalila pristalicama okupljenim u Berlinu na njihovoj podršci, pre nego što je rekla da će pokušati da nastavi sa svojim predizbornim obećanjem da istraži kancelarku Angeli Merkel u vezi sa izbegličkom krizom.

Protivnici desničara, nisu delili njihovu euforiju.

Uzvikujući parole “Ceo Berlin mrzi AfD”, “Nacističke svinje” i druge slogane, nekoliko demonstranata bacilo je flaše na policiju kada je ona pokušala da ih zadrži dalje od mesta okupljanja AfD

Više stotina protivnika desničarske Alternative za Nemačku protestovalo je večeras ispred kluba u kojem lideri ove nacionalističke i antiislamske stranke proslavljaju njen ulazak u parlament i to kao treće političke snage.

Uzvikujući parole “Ceo Berlin mrzi AfD”, “Nacističke svinje” i druge slogane, nekoliko demonstranata bacilo je flaše na policiju kada je ona pokušala da ih zadrži dalje od mesta okupljanja AfD.

Protesta protiv ulaska AfD u Bundestag bilo je nešto ranije i na obližnjem Aleksanderplacu, prenosi AP

Alternativa za Nemačku osvojila je, prema preliminarnim rezultatima, 13 odsto glasova na današnjim izborima i biće prva stranka krajnje desnice koja ulazi u Bundestag posle Drugog svetskog rata.

Pratite protest uživo:

 

Pogledajte još:

Izvor: BBN/Telegraf.rs

Top