UŽAS U LONDONSKOM METROU: Teroristi polili nedužne ljude opasnom hemikalijom; nemoćne žrtve leže na podu polivene kiselinom… (VIDEO)

 

U napadu kiselinom koji se dogodio večeras u blizini Stratford stanice metroa, povređeno je najmanje šest osoba, a uhapšena je jedna osoba.

Londonska policija je prvo samo potvrdila da su primili poziv u kom im je rečeno da se dogodio “incident sa kiselinom” u blizini Vestfild tržnog centra, odnosno stanice metroa u Startfordu, javlja “Independent”.

“Policija je pozvana nešto pre 20 časova po lokalnom vremenu u područje oko Vestfild tržnog centra nakon dojave da grupa muškaraca po narodu prosipa nešto zašta se veruje da je opasna hemikalija”, navedeno je u kratkom saopštenju, piše britanski “San”.

“Vatrogasna brigada i Hitna pomoć su na terenu. Nekoliko ljudi je prijavilo da je povređeno po različitim delovima tela. Verujemo da je u pitanju šest osoba. Čekamo više detalja. Jedan muškarac je uhapšen zbog sumnje da je načinio teške telesne povrede. Policajci ostaju na licu mesta i oformljen je kordon. Istraga je u toku”, naveli su nešto kasnije iz policije.

Užasnuti očevici brzo su po društvenim mrežama podelili fotografije i video snimke, a na nekima od njih se vidi i kako Hitna pomoć interveniše na licu mesta.

“Previše sam uplašena da napustim stanicu i, a mislim da sam dobro čula, muškarca koji leži na podu neko je polio kiselinom. Ko bi ikada napao nekoga koga čak ni ne poznaje? Ne mogu više da podnesem koliko je ova godina bila užasna za nevin narod. Pre nekoliko minuta sam bila bliže i videla sam ga, ali i čula. Nadam se najboljem za njega i prijatelje koji su bili sa njim”, napisala je Kristi Austin koja se zatekla u blizini mesta napada.

U području oko Vestfild tržnog centra i metro stanice, osim Hitne pomoći, prisutan je veliki broj pripadnika policije i vatrogasaca.

Prema pisanju britanskih medija, večeras je celo područje vrvelo od ljudi.

 

Pogledajte još:

Izvor: Blic.rs

Top