ASAD NAPAO SVE FRONTOVE OD TURSKE DO IZRAELA: Žestoka ofanziva SAA, preko 100 mrtvih terorista u Hami i Idilbu – Suniti prelaze kod Asada! (VIDEO)

Ruske vazdušno-kosmičke snage (VKS RF) su u aktuelnoj kampanji bombardovanja snaga ID u severnoj Hami i južnom Idilbu gadjale komandne baze pobunjenika sa podrškom Turske

U dejstvima ruske i sirijske vojske, prema najnovijim izveštajima, stradalo je oko 100 boraca terorista u dejstvima preciznih udara VKS na na severu Idilba.

Today, Russian airpower engaged a Faylaq al-Sham headquarters base in the area of Tal Mardiqh in southern Idlib with a number of precision strikes.

Arapski mediji su preneli da je osim uništene baze, u Hami ubijeno 14 a ranjeno 50 terorista. Ruska avijacija proširila je delokrug na celu Siriju, sada napadaju i teroriste koji nisu povezani sa Al Kaidom u severnoj Hami i južnom Idilbu, prenosi ”AMN”.

Pojedini analitičari ocenili su da su sunitske formacije počele da prelaze na Asadovu stranu, dok se snage ID nalaze u malim džepovima na nepristupačnim delovima Sirije, ili u ubranim naseljima.

Oni su naveli da su plemena u Siriji prešla na stranu jačeg, kao i da će kako rat bude odmicao biti sve više takvih preokreta.

Velika ofanziva sirijske vojske uz izraelsku granicu

Osokoljena uspesima širom države, sirijska vojska pokrenula je novu ofanzivu na Golanskoj visoravni u provinciji El Kunejtra rano jutros.

Cilj ove operacije velikih razmera je eliminacija terorista u džepu Beit DŽin, koji se graniči sa provincijom Damask.

Iznenadni napad na Beit Džin 9. divizije rezultirao je zauzimanjem nekoliko važnih strateških tačaka. Sirijska vojska je izvršila pritisak sa severa i juga, pa su teroristi grupe Hadžat Tahrir al Šam bili prinuđeni da se povuku u sam grad Beit DŽin.

Pročitajte još: BRUKA U UJEDINJENIM NACIJAMA: Tokom zasedanja Generalne skupštine, dok je predsednik držao govor o genocidu , njegova ćerka je…(VIDEO)

OPROŠTAJNO PISMO SPLIĆANINA “Želim da se moje dete budi daleko od Ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac. Zbogom”

NISU SAMO JAKI U NUKLEARKAMA: Ovako biju takmičari iz Severne Koreje, neki potezi lede krv u žilama… (VIDEO)
Izvor: BBN, Prvda

Top