JAPAN SPREMAN ZA RAT – PANIKA SVE VEĆA: Pogledajte šta rade kao odgovor Kimu – ovo ne sluti na dobro, svet u neizvesnosti čeka sledeći potez! (VIDEO)

Japan je danas rasporedio dodatni sistem raketne odbrane na svom severnom ostrvu Hokaido, nakon što je Severna Koreja nedavno lansirala raketu preko tog ostrva

 

U okviru mera priprema za vanredne situacije, danas ćemo rasporediti jedinicu PAC-3 u bazi japanskih Samoodbrambenih kopnenih snaga u južnom delu Hokaida – rekao je novinarima ministar odbrane Icunori Onodera, prenosi AFP.

Onodera je naveo da bi Severna Koreja mogla da preduzme nove provokativne akcije uključujući lansiranje balističkih raketa koje bi ponovo mogle da prelete preko Japana u budućnosti, dodavši da će njegovo Ministarstvo “preduzeti odgovarajuće mere u cilju zaštite bezbednosti naroda”.

Sistem “Patriot unapredjenih sposobnosti-3” (PAC-3) isporučen je danas toj bazi, rekao je francuskoj agenciji neimenovani lokalni vojni zvaničnik.

Ovaj potez je načinjen u trenutku kada su na Korejskom poluostrvu pojačane tenzije nakon što je Pjongjang izveo svoju šestu i najobimniju nuklearnu probu i ispalio dve rakete preko teritorije Japana u roku od manje od mesec dana.

Zvaničnici na Hokaidu kažu da je Japan već rasporedio PAC-3 sistem na drugom delu ostrva.

Medjutim, vojni zvaničnici su odbili da preciziraju gde su tačno u Japanu drugi sistemi rasporedjeni, pozivajući se na osetljivost informacija u oblasti odbrane.

Severna Koreja je, u medjuvremenu, zapretila da će “potopiti” Japan u more, a u subotu je saopštila da nastoji da postigne vojnu “ravnotežu” sa neprijateljskim SAD razvijajući svoj puni nuklearni arsenal.

Pročitajte još: DAČIĆ PRAVI CIRKUS U AMERICI: Pogledajte šta je Dačić dao Trampu… (VIDEO)

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Ovo je bolesno! “Levijatan” o Sodomi i Gomori na tajnoj lokaciji u Srbiji… (FOTO 18+)

NJENU IZJAVU JE ČEKAO CEO SVET: Izjava liderke Mjanmara, dobitnice Nobelove nagrade, o napaćenom muslimanskom narodu, će vas užasnuti i šokirati… (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top