TRAMP PROMENIO PLOČU: Veliki preokret po bitnom svetskom pitaju – oko čega će još da pogazi predizborna obećanja!? (VIDEO)

SAD namerava da promeni uslove svog učešća u Pariskom sporazumu o klimi, a ne da izađe iz njega, javljaju mediji, pozivajući se na rezultate ministarskog sastanka u Montrealu

 

Na sastanku je učestvovalo više od 30 ministar iz različitih država. Evropski komesar za energetiku i klimatske promene Migel Arias Kanjete je saopštio da Vašington ne namerava da „revidira Pariski sporazum“, ali želi da „menja uslove“, piše „Volstrit džurnal“.

Izvor lista navodi da je savetnik Bele kuće Everet Ejsenstat saopštio da američke vlasti proučavaju ciljeve Sporazuma o smanjenju izduvnih gasova u atmosferi. Prema njegovim rečima, SAD planiraju da u njega unesu neke promene.

Jedan od učesnika sastanak je rekao da Vašington „ozbiljno proučava uslove“ koji mogu biti deo Sporazuma. Kako je saopštio izvor, SAD su dale na znanje da nemaju nameru da prave alternativu Pariskom sporazumu niti da ga „još jednom zaključuju“.

Sa svoje strane portparolka Bele kuće Sara Sanders je izjavila da će SAD promeniti svoj stav prema Pariskom sporazumu samo ako im budu predloženi bolji uslovi, javio je AFP.

Početkom avgusta SAD su zvanično informisale UN da nameravaju da izađu iz Pariskog sporazuma o klimi.

Pročitajt još: PUKLA BRUKA U BEOGRADU – PINK LAŽE: Neviđeni “FEJK NJUZ” – očajnički potezi režima, oglasio se i Vučić – Mitrović izrežirao veliki skandal!? (VIDEO)

“OZBILJNE PRIPREME ZA VELIKI RAT”: Balkan i Kosovo u centru događanja, evo oko čega NATO najviše brine! (VIDEO)

HOROR U MAJAMIJU- OVI SNIMCI LEDE KRV: Pogledajte, šta je Irma izbacila… (VIDEO)

Izvor: Sputnik/FOX

Top