IZBIO SKANDAL IZMEĐU SRBIJE I KIPRA: Horor na aerodromu, putnici iz Srbije prolaze kroz torturu, vlasti ih drže zarobljene – pogledajte ovaj cirkus! (VIDEO)

Grupa od 27 srpskih turista koja je jutros sletela u Larnaku, jedan od većih gradova na Kipru, zadržana je na aerodromu nakon čega će verovatno biti vraćena nazad za Beograd

 

Kako su za “Blic” ispričali putnici, do “privođenja” grupe na aerodromu došlo je zbog toga što su preko Larnake imali plan da dođu na severni – takozvani turski – deo ostrva, koji centralne vlasti u Larnaki smatraju “pod okupacijom”.

Uputili smo se U hotel “Nojeva barka” na severu zemlje. Iz Beograda smo poleteli u 6.20 a sleteli u 9.30. Međutim, čim smo stigli na aerodrom, odmah su nastali problemi. Oteli su nam pasoše i zadržali nas u izolovanom delu. Prethodno su nas izdvojili iz pasoške kontrole, veoma drksko su postupali sa nama, a nismo znali šta se dešava: mislio sam da je izbio rat – priča za “Blic” Zoran Ivošević, jedan od putnika.

Prema njegovim rečima, osam članova grupe, uglavnom roditelji sa decom, vraćeni su istim letom za Beograd, dok njih 19 i dalje ostaje zarobljeno na aerodromu.

Drže nas bez prave informacije. U međuvrmenu, prlazimo kroz torturu: ponovo su nam pregledali prtljage, bukvalno nam veš razvlače po kutijama na aerodromu. Tražio sam advokata, jer smatram da smo lišeni slobode, ali mi ga nisu dali – objašnjava sagovornik “Blica”.

On dodaje da je aranžman za 10 noćenja za dve osobe platio 2.100 evra, te da je put organizovan preko srpske agencije “1A”. Niko iz agencije ih nije samoinicijativno kontaktirao, ali jesu odgovorili na pozive zabrinutih putnika, rekavši da rade na rešavanju problema.

Kažu nam da ovakva situacija može da potraje i do dva-tri dana. Uvučeni smo u političku priču sa kojom nemamo veze. Svakako da ćemo tražiti povraćaj novca – kaže Ivošević.

Podsećamo, ovo nije prvi slučaj ove godine u kom su srpski turisti koji su se uputili na severni deo Kipra, u takozvanu “tursku republiku severni Kipar” koju priznaje samo Turska, zadržani na aerodromu u Larnaki, koja se nalazi u grčkom delu zemlje.

Poslednji takav slučaj dogodio se u aprilu ove godine, kada je trinaestoro dece iz kulturno-umetničkog društva “Izvor” ostalo zarobljeno na aerodromu, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Pročitajte još: PUKLA BRUKA U BEOGRADU – PINK LAŽE: Neviđeni “FEJK NJUZ” – očajnički potezi režima, oglasio se i Vučić – Mitrović izrežirao veliki skandal!? (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO – OVO MU NEĆE OPROSTITI: SAD, NATO i EU pokrenule novu inicijativu, Srbija ponižena do kraja – Šiptari dobijaju….

ZASTRAŠUJUĆI TAJFUN UDARIO NA JAPAN: Stravične scene ljudi i motora koji lete po ulicama a najveća opasnost dolazi od… (VIDEO)

Izvor: Blic/M.J.

Top