PENTAGON POBESNEO – NATO DOBIO POSLEDNJE UPOZORENJE: SAD optužile Rusiju za napad na Deir ez Zor, bombardovani položaji SDF – evo šta su im Rusi rekli! (VIDEO)

U saopštenju Pentagona tvrdi se da su Rusi znali gde su locirane Sirijske demokratske snage i koalicioni savetnici.

“Ruska municija pogodila je lokaciju poznatu Rusima kako bi obuzdala SDF i koalicione savetnike”, tvrdi Pentagon i ističe da je nekoliko pripadnika SDF ranjeno.

Pentagon dodaje da pripadnici koalicionih snaga koji savetuju i pomažu SDF nisu ranjeni, prenose agencije.

Prethodno je ruska vojska negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga u istočnoj provinciji Deir Ezor, izjavio je danas portaprol ruske vojske Igor Konašenkov. Konašenkov je rekao AFP-u da to nije moguće.

“Zašt bismo ih mi bombardovali?”, zapitao se portparol ruske vojske.

SDF, milicija koja uživa podršku SAD i koja se bori protiv Islamske države na istoku Sirije, saopštila je da je šest njenih boraca tokom dana ranjeno u vazdušnim napadima sirijskih i ruskih vojnih aviona.

SDF navodi da su se na meti napada našli njeni pripadnici na istočnoj obali reke Eufrat, u provinciji Deir Ezor, u 03:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Snage sirijske vlade, koje Rusija podržava, i SDF vode paralelne, ali odvojene ofanzive protiv Islamske države u toj provinciji, navela je francuska novinska agencija.

SDF je alijansa kurdske i arapske milicije koja se, zajedno sa koalicijom na čelu sa SAD, bori protiv Islamske države, naveo je Rojters.

Pročitajte još: AMERIKA NA PRAGU NAJVEĆEG SKANDALA: Procureli podaci direktno iz američkog komandnog centra… (FOTO)

NASILJE HARA HRVATSKOM: Napadnuta novinarka- tukli je metlom, isčupali pramen kose, gurnuli u kanal… (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO – OVO MU NEĆE OPROSTITI: SAD, NATO i EU pokrenule novu inicijativu, Srbija ponižena do kraja – Šiptari dobijaju….

PROCURELA NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: SSSR testirala atomsku bombu na vojnoj vežbi, stravične posledice priprema za Treći svetski rat – ovo niko nije očekivao! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top