NEVIĐENI BEZOBRAZLUK: Hrvatska stranka prava podnela novi zahtev u Jasenovcu, pozivaju se na pravnu državu – evo šta traže sad!

Zahtjev su predali glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić i član Predsjedništva stranke i vijećnik u skupštini Sisačko-moslavačke županije Dario Hegel, izvijestili su iz HSP AS.

»Nadamo se da živimo u pravnoj državi, a svjesni činjenice da se zakon nije mijenjao od zadnjeg izdavanja suglasnosti do danas očekujemo pozitivno rješenje u za to predviđenom roku. Svako zaobilaženje zakona potvrdit će nam slutnje da smo taoci samovoljnog tumačenja zakonskih odredbi od strane Vlade RH i parcijalnih interesa sadašnje vladajuće većine koju kontroliraju Predrag Štromar i Milorad Pupovac sa svojim interesnim skupinama«, poručuju iz HSP AS.

Iz te stranke podsjećaju kako je i postavljanju prvotne ploče HOS-a, koja je postala spornom zbog pozdrava »Za dom spremni« i zbog toga nedavno premještena iz Jasenovca u Novsku, prethodilo podnošenje službenog zahtjeva Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko–moslavačke županije za odobrenjem postavljanja ploče te je sukladno važećim propisima i zakonima temeljem odobrenja ploča svečano i javno postavljena.

»Zaštita starog hrvatskog pozdrava ‘Za dom spremni’ i svih drugih hrvatskih svetinja nema alternative za HSP AS. U skladu s vrlo jasno postavljenim ciljevima znat ćemo iznaći mehanizme u provođenju navedenog«, poručuju iz HSP AS.

Grb HOS-a s pozdravom Za dom spremni, koji su HOS-ove postrojbe koristile tijekom Domovinskog rata, registriran je u Ministarstvu uprave.

Pročitajte još: KOMEDIJA – STIGAO ULTIMATUM IZ VAŠINGTONA: Ministar diplomatije prihvatio zahtev Tilersona, evo šta traže od Srbije – Dačić postao Trampova pudlica!

SKANDAL U CRNOJ GORI: Brat premijera pretio novinarima – ”Nemoj posle da se čudiš kad neko bude ubijen”! (VIDEO)

NEVIĐEN SKANDAL U ŠPANIJI – DRŽAVA SE RASPADA: Katalonija se trese posle ovakvog pozeta državnog tužilaštva, čeka se odgovor separatista! (VIDEO)

ŠOKANTNA SCENA – OVO NEMA NI NA FILMU: Pogledajte šta je uradio protestant u Parizu u sukobu sa policijom – opšti haos! (VIDEO)

Izvor: HINA

Top