NEVIĐEN SKANDAL U ŠPANIJI – DRŽAVA SE RASPADA: Katalonija se trese posle ovakvog pozeta državnog tužilaštva, čeka se odgovor separatista! (VIDEO)

Špansko državno tužilaštvo pokrenulo je danas krivičnu istragu protiv više od 700 gradonačelnika Katalonije zbog saradnje u organizovanju referenduma o nezavisnosti tog španskog regiona koji su španske vlasti zabranile

 

Španski ustavni sud suspendovao je katalonski referendum zakazan za 1. oktobar.

Katalonska vladajuća koalicija planira da organizuje referendum 1. oktobra, uprkos tome, a od 947 gradonačelnika u svom regionu zatražila je da obezbede objekte za glasanje, prenosi AP.

Vrhovni tužilac Hose Manuel Masa naložio je danas regionalnim tužiocima istragu protiv 712 gradonačelnika koji su ponudili opštinske zgrade za održavanje referenduma a regionalnoj policiji Katalonije da ih uhapsi ako odbiju da se odazovu da daju izjave.

Pročitajte još: POČELO JE – AMERI NAGOMILAVAJU VOJSKU: Stigla enormna pošiljka naoružanja iz SAD – ugrožene ruske granice na zapadu, čeka se odgovor Putina! (VIDEO)

ŠOKANTNA SCENA – OVO NEMA NI NA FILMU: Pogledajte šta je uradio protestant u Parizu u sukobu sa policijom – opšti haos! (VIDEO)

ISPLIVAO PRIVATNI PRISLUŠKIVANI RAZGOVOR ARKANA U SARAJEVU: Šokantni detalji koji otkrivaju… (VIDEO)

Izvor: Tanjug/Al Džazira

Top