DRAMA U HRVATSKOJ! POPLAVA EPSKIH RAZMERA: Zastrašujuće bujice ruše mostove, velika pretnja od… (VIDEO)

Nakon snažnog nevremena koje je juče zahvatilo delove Hrvatske u Ninu je proglašena vanredna situacija, a jutros je u grad stigla amfibija koja pregledava teren

 

Kako javlja televizija N1, na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata na zadarskom području.

Iscrpavanje vode je trajalo celu noć, a osim utvrđenih šteta u zadarskoj Opštoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Načelnik vatrogasne službe Željko Šoša kazao je u razgovoru za Radio Zadar kako se trenutno voda ispumpava na 20 lokacija u Zadru

“Jutro je mnogo bolje nego što je bio jučerašnji dan, budući da nije bilo novih padavina. Trenutno se ispumpava na 20-ak lokacija. Na području Grada Zadra 70 timova vatrogasaca i vojske celu je noć crpilo poplavljene objekte. Najvažnije je da smo rešili bolnicu. Ako bude potrebe, ići ćemo opet”, kazao je Šoša koji se zadarskom radiju javio iz katedrale sv. Stošije koja je takođe poplavljena.

“Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova i izbegavaju korišćenje ulica zbog sopstvene sigurnosti. Sve službe su na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim pre normalizovalo”, izvestili su iz uprave grada Nina, prenosi zagrebački portal “Indeks”.

Dodali su da danas neće biti nastave u OŠ Petar Zoranić, da neće raditi ni vrtić u Ninu, a građanima koji žive na području starog jezgra Grada Nina preporučuje se da ne piju vodu iz slavina.

 

 

Pogledajte još:

Izvor: b92.rs

Top