VELIKI ROĐENDAN SVERNE KOREJE: Evo šta je Kim poželeo za sebe i svoj narod, sankcije ga ne dotiču previše! (VIDEO)

Lider Severne Koreje Kim Džong-un naredio je nastavak naučnih istraživanja u cilju povećanja nuklearnog potencijala zemlje

 

To je izvestila Severnokorejska centralna novinska agencija Koreje.

“Moramo dalje da unapredimo naučni razvoj kako bismo povećali nuklearni potencijal potreban za samoodbranu “, rekao je Kim na prijemu organizovanom za naučnike koji su radili na hidrogenskoj bombi, preneo je TASS.

Šesti nuklearni test je “velika pobeda korejskog naroda i dokaz da je Severna Koreja nuklearna sila, koja ima interkontinentalnu balističku raketu sa hidrogenskim punjenjem”, rekao je on.

Severna Koreja je svoj peti nuklearni test sprovela 9. septembra prošle godine, a šesti je sproveden pre nedelju dana. Državni mediji Severa tvrde da je tada testirana hidrogenska bomba, koja bi mogla da se lansira raketom. Takav potez Severa izazvao je osude međunarodne zajednice i pozive na nove sankcije.

Inače, danas je 69 rođendan Severne Koreje.

Pročitajte još: ZASTRAŠUJUĆE – NEVIĐEN FENOMEN U SAD: Cela država u panici, “Irma” mnogo gora nego što je iko slutio, da li im zbog ovoga sledi nešto mnogo gore!? (VIDEO)

ŠOKANTNO! “DŽORDŽ SOROŠ I REPTILI KONTROLIŠU SVET”: Kako je ovo zbratimilo Jevreje i Kju- klus- klan… (FOTO)

PUKLA BRUKA – BRITANSKI MEDIJI OBJAVILI: Zbog njega se svi smeju Hrvatima, pogledajte ovog tipa – pogledajte ovaj cirkus… (FOTO,VIDEO)

Izvor:

Izvor: Tanjug

Top