USTAŠE ZAPRETILE SRBIMA: HOS-ovci imaju plan ”B”, ako im zabrane pozdrav ‘Za dom spremni’ pokreću peticiju za referendum protiv…

Hrvatski veterani najavljuju referendum o promeni zakona o izboru predstavnik nacionalnih manjina u Hrvatski Sabor, ukoliko ustaški poklič “za dom spremni” bude zabranjen.

Veterani su poručili da su barem, zasad, uspeli da do proleća legalizuju taj poklič.

“Ako nakon toga bude stavljen izvan zakona, održaćemo referendum o promeni zakona izbora predstavnika nacionalnih manjina u Sabor”, poručili su veterani, prenela je N1 tv.

Gostujući na N1 televiziji, Đapić je kazao kako u udrugama HOS-a intenzivno rade na pripremi za potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma, ali ne oko spomenutog spornog pozdrava.

“Pupovac nanosi probleme i dijeli hrvatsko društvo”

“Mi imamo plan B. Ako se stvar ne razvije kako budemo mi očekivali, radimo intenzivne pripreme, raspisivanje peticije za referendum, ne oko pozdrava ‘Za dom spremni’ već da se promijeni izborni zakon prema kojem manjinci neće moći na ovako nakaradan način zlorabiti svoju poziciju i dobivati saborske mandate po povlaštenom položaju da bi kasnije dijeliti hrvatsko društvo. Pupovac nanosi probleme i dijeli hrvatsko društvo”, kazao je Đapić.

Pat pozicija

Vlada se odriče takozvane Nezavisne države Hrvatske, ali se ne usudi odreći spomenutog pokliča. Stav nacionalnih manjina s druge je strane i više nego jasan.

“To je obveza RH, njezine Vlade, nadležnog ministra i svakog saborskog zastupnika da se ta ploča makne u što je moguće kraćem roku”, kazao je Milorad Pupovac.

No što ako Vlada odluči zadržati sporni pozdrav? Hoće li to utjecati na podršku manjina pri čuvanju većine u Hrvatskom saboru?

“Normalno da mi uvjetujemo našu podršku i tim simboličnim činovima. Vlada mora donijeti tu odluku. Tu nema dvojbe, ne zbog nas iz nacionalnih manjina, ona mora donijeti tu odluku radi Hrvata”, naglasio je Furio Radin.

Pročitajte još: MORINA MOLI RAMU DA MU POMOGNE: Šešelj upozorio Vučića, traži da Srbija što pre oslobodi šiptarskog ekstremistu – panika u Beogradu! (VIDEO)

DRAMA U KIJEVU-NOVI TERORISTIČKI NAPAD: Eksplozija u centru grada, ima poginulih! (FOTO)

ALARMANTNO-RAT U NAJAVI: Austrijski ministar odbrane: “Šaljemo vojsku na hrvatsku granicu sa Srbijom i Bosnom! (VIDEO)

MAJKE SREBRENICE BESNE NA KOLINDU I POREDE JE SA SRBIMA: “Grdno smo se prevarile” u vezi tebe, bila si nam kraljica Balkana a sad…! (VIDEO)

Izvor:Danas.hr, N1

Top