ŠOKANTNO! POGLEDAJTE PRIJEM PREDSEDNIKA SRBIJE U SARAJEVU: Čović se bukvalno izvinjavao Vučiću za napad u Srebrenici! (VIDEO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas da je ono što se desilo pre dve godine, kada je, tada premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Srebrenici zapravo “šamar” BiH i da je velika obaveza na institucijama BiH da se to reši i saznaju počinioci i nalogodavci

 

To je velika pljuska BIH, jer kada ste domaćin, tako treba i da se ophodite prema gostu –  rekao je Čović odgovarajući na pitanja na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Vučićem.

Kako je rekao, bilo je previše i njih iz institucija i vlasti BiH i gostiju, i predstavnika Međunarodne zajednice, medija, svi su videlči šta se dogodilo, te podvukao da će insistirati do kraja da se sazna ko je to učinio i ko su nalogodavci.

Čović je dodao da se to ne sme staviti pod tepih, a graditi dobri odnosi, bez obzira na to što je predsednik Vučić i tada odmah pružio ruku, a nakon toga i pozvao članove Predsdništva BiH da dođu u Beograd, gde je pokazao kako se ponaša pravi domaćin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre odgovora Čovića reagovao na to pitanje, rekavši da bi mu, bez želje da se meša, lakše bilo da ono nije postavljeno, te da su mu važniji odnosi između dve zemlje, od onoga što se nekome nešto lično dogodilo.

 

– Ispada kao da smo se dogovarali…Važnije mi je kakvi su odnosi između Srbije i BiH, nego šta se nekome lično događalo. I to nema mnogo smisla, imajući u vidu šta smo prolazili pre 25 godina, imajući u vidu naša dva naroda – rekao je Vučić.

On je nakon izlaganja Čovića zahvalio Sarajlijama na dočeku.

– Hvala Sarajlijama na gostoprimstvu – rekao je i dodao da bi se na prste jedne ruke mogli izbrojati oni koji bi nešto ružno rekli ili gestikulirali i podvukao da “valjda i to nešto znači”.

 

Pogledajte još:

Izvor: Telegraf.rs

 

Top