100.000 RUSA KRENULO KA ZAPADNOJ EVROPI: Panika u NATO, ne znaju sta da rade, baltičke zemlje traže pomoć od SAD! (VIDEO)

Nemačke vlasti su danas saopštile da će Rusija poslati preko 100.000 vojnika na vojnu vežbu koja se ovog meseca održava na istočnoj granici NATO

 

Nesporno je da je reč o demonstraciji kapaciteta i moći Rusa. Svako ko sumnja u to samo treba da pogleda na veliki broj snaga koje učestvuju u vojnoj vežbi “Zapad”, a to je preko 100.000 vojnika – izjavila je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen, a prenosi Rojters.

 Zvanična Moskva je prethodno saopštila da će u vojnoj vežbi “Zapad”, koja se održava od 14 do 20. septembra u Belorusiji i u ruskoj najzapadnijoj enklavi Kalinjingradu, učestvovati 13.000 ruskih i beloruskih vojnika.

Francuska ministarka odbrane Florens Parli osudila je danas predstojeće vojne vežbe Rusije na granicama EU i NATO, nazivajući ih “strategijom zastrašivanja”.

Parli je, na skupu ministara spoljnih poslova EU u Talinu, izjavila da je očigledno da zvanična Moskva sprovodi “namernu strategiju demonstracije svoje vojne moći”, prenosi agencija Frans pres.

Vojna vežba “Zapad” izazvala je nezadovoljstvo u baltičkim državama i Poljskoj, i privukla je kritike SAD i NATO zbog navodnog manjka transparentnosti, navodi AFP, podsećajući da je, prema tvrdnjama Moskve, vežba isključivo odbrambene prirode.

Pročitajte još: KANADSKI GENERAL ZAPREPASTIO JAVNOSTI: Evo ko je klao i palio Srbe i Bošnjake devedesetih, potvdio tadašnji sekretar UN! (VIDEO)

DA LI JE OVO NAJVEĆA PREVARA IKAD: Šokantni podatci pokazuju ko zapravo finansira Severnu Koreju, ovako nešto je i Hitler radio, nećete moći da poverujete! (VIDEO)

ŠOKANTNO OTKRIĆE KOJE MENJA ISTORIJU ISLAMA: Naučnici u neverici, pogledajte šta su pronašli, ovo dovodi u pitanje sve što smo dosad znali! (VIDEO)

Izvor: Tanjug/Dejli Star

Top