ŠOKANTNO NOVO OTKRIĆE KOJE ĆE NAJEŽITI SVIJET: Otkriveni osobni razlozi zbog kojih je Osama bin Laden napao Ameriku – izašao novi Dokumentarac! (VIDEO)

Novi dokumentarac o ubijenom Osami bin Ladenu baca novu perspektivu na ovog napadača na Ameriku, koji se smatra “zaštitnim licem” napada 11. rujna 2001. godine, a koji je SAD i cijeli svijet promijenio u toku noći.

Prema novom dokumentarcu “Road to 9/11” (u slobodnom prijevodu “Put do 11. septembra”), Osama bin Laden bio je ogorčen na Ameriku jer je zbog njezina pritiska morao napustiti Sudan 1996. godine, što je razdvojilo njegovu obitelj, a njega natjeralo na život u siromaštvu.

Živio je u Afganistanu s drugom suprugom i najstarijim sinom, hranili su se ustajalim kruhom i varivom, a sve to je jako teško palo njegovoj obitelji koja ga je napustila da bi otišla u Saudijsku Arabiju, nadajući se boljem životu. Prva supruga ga je također napustila nešto prije kobnih terorističkih napada 11. rujna, u kojima su se osobe u službi Al-Qaide sa zrakoplovima zaletjele u Svjetski trgovački centar (WTC) na Manhattanu u New Yorku, po jedan u svaki neboder u 17 minuta razlike, ubrzo nakon čega su se oba nebodera srušila. Treći zrakoplov je udario u Pentagon, a četvrti se srušio u Pennsylvaniji nakon što su putnici pružili otpor otmičarima.

Novi dokumentarac govori o tome da je Osama bin Laden zapravo bio ogorčen na Ameriku i da se htio osvetiti, a bit će objavljen ovaj tjedan na History Channelu, kako najavljuje Daily Mail.

‘Zbog Amerike je živio u siromaštvu i ostavile su ga supruge’

Bivši vođa Al Qaede bio je “bijesan jer mu se život preokrenuo naglavačke kad je morao napustiti Sudan”. “Jedina opcija bila mu je da se vrati u Afganistan i živi u siromaštvu”, tvrdi dokumentarac, “i u svom bijesu je napisao deklaraciju od dvanaest stranica o ratu protiv Amerike”.

To bi, ako je istina, značilo da su njegovi motivi bili uzrokovani osobnim razlozima i ljutnji koju je osjećao prema Americi.

Dokumentarac se sastoji od tri odvojena dijela koja govore o pozadini događaja prije napada 11. rujna, i sve skupa traju oko pet sati, a u kojih pokazuju događaje deset godina unazad. Prikazuje se i koliko puta su promašene šanse da se ubije bin Ladena, koji je u Sudanu uživao visoki status, imao je vlastiti ured, grupu islamista koji su ga podržavali, zemlju i konje, te je živio ugodnim životom.

Nakon što je morao otići iz Sudana, jedina opcija mu je bila Afganistan jer nije mogao otići u rodnu Saudijsku Arabiju, budući da je prije toga kritizirao njezinu vlast. Jedan od novinara koji je tada razgovarao s njim rekao je da se osjetilo da je “krivio Ameriku ne samo iz povijesnih razloga i manipulacija, nego i na osobnoj razini”.

Njegov život se u potpunosti promijenio zbog američkih pritisaka, i morao se vratiti u Afganistan čiji veći dijelovi tada jedva da su imali i struju.

Bin Laden je kroz cijeli život volio imati obitelj blizu sebe, a sve skupa se procjenjuje da je imao 20 djece i šest supruga. Njegov najstariji sin Abdallah bin Laden danas živi u Saudijskoj Arabiji.

Film pokazuje i detalje istrage koji su otkrili druge planirane napade s još gorim posljedicama, kao i kako su događaji i osobe koje su dovele do napada 11. rujna ‘svoju priču’ započeli još deset godina unatrag, najavljuje Daily Mail.

Pročitajte još: DETONIRAO HIDROGENSKU BOMBU U SRED OGROMNOG VULKANA: Dramatični snimci iz svemira, Kim Džong Un testovima ruši celu planinu – Izazvali dva zemljotresa! (FOTO)

RODMAN ORGANIZUJE SASTANAK U ČETRI OKA: Pozvao Trampa da se nađe sa Kimom, Tramp odbio – SAD spremaju osvetu! (VIDEO)

BALKAN ĆE DA GORI! JEZIVO UPOZORENJE IZ BRISELA: Predsednik Evropske komisije preti: Ako Balkan ne uđe u EU u celom regionu počinje… (FOTO)

FRKA U ALBANIJI – HITAN SASTANAK: Predsednik Albanije zakukao ambasadorki Hrvatske zbog izručenja Morine Srbiji, traže azil – hrvatski sud doneo odluku …!

Izvor: Jutarnji.hr

Top