POSLE RAZGOVORA SA TRAMPOM PUTIN NAREDIO HITNU EVAKUACIJU STANOVNIŠTVA: Da li je sukob na Korejskom poluostrvu NEIZBEŽAN? (FOTO)

Usled sve većih tenzija na Korejskom poluostrvu predsednik Putin je naredio hitnu evakuaciju stanovništva koje se nalazi u pograničnom delu sa Severnom Korejom.

Severna Koreja je pre nekoliko dana izazvala uzbunu i paniku na japanskom ostrvu Hokaido, ispalivši raketu koja je preletela ostrvo i pala u Pacifik.

(printscreen yt)

Rusiju i Severnu Koreju deli kopnena granica u dužini od 40 km. Evakuacija stanovništva dovodi se u vezu sa “upozorenjem” koje je Putin dobio iz Vašingtona o neizbežnoj vojnoj intervenciji.

(printscreen yt)

Kako prenosi Daily Star hiljade ljudi je preseljeno iz grada Vladivostoka u okviru “hitne operacije”.

Rusija strahuje da će se obistiniti pretnje Trampa koji obećava pokretanje vojne akcije i “vatru i bes” ako se nastavi ispaljivanje raketa od strane Severne Koreje.

Kako prenosi informativna sljužba Kremlja naređenje za evakuaciju stanovništva stiglo je od ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Informacije koje su kasnije stizale, govore da se sve aktivnosti sprovode u okviru “vežbe”, mada nije precizirano gde je stanovništvo preseljeno.

Kako je izjavila portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, sve veće tenzije na Severnokorejskom poluostrvu mogu prerasti u oružani sukob i dovesti svet do ivice katastrofe.

 

Izvor: BBN

Pogledajte još:

Top