AMERIKA PODIGLA BOMBARDERE: Najnovije pokazivanje američke moći Severnoj Koreji! (VIDEO)

Амерички стратешки бомбардери, који могу да носе нуклеарно оружје, извели у близини источне обале Јужне Кореје заједничку вежбу са јужнокорејским снагама.

 

Агенција АП констатује да ово представља показивање америчке моћи Северној Кореји, која је у уторак испалила балистичку ракету која је прелетела Јапан.

Војска Јужне Кореје је саопштила да је у питању вежба у којој учествују два америчка бомбардера Б-1Б и четири Ф-35, као и јужнокорејски бомбардери Ф-15. Они учествују у вежби бомбардовања у близини источне обале Јужне Кореје, али засад није јасно да ли се користи бојева муниција.

Северна Кореја је потврдила да је у уторак испалила ракету која је прелетела Јапан, и да је погодила циљане воде у Тихом океану. Ракета „хвасонг 12“ средњег домета, чије лансирање је надгледао севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, „пресекла је небо изнад острва Хокаидо и рта Еримо дуж унапред одређене путање лета и тачно је погодила циљане воде у северном Тихом океану“, известила је севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Pogledajte još:

Izvor: Sputnik.rs

Top