KIM SE SAMO ZAGREVA – “BIĆE JOŠ RAKETA”: Severnokorejski lider najavio najnovija lansiranja! (VIDEO)

Pjongjang potvrdio da je u utorak ispalio raketu koja je preletela Japan i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu. Kim Džong Un tražio još lansiranja

 

Raketa “hvasong-12” srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong-un, “presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

“Vežba nije uticala na bezbednost susednih zemalja”, prenosi KCNA, dodajući da je severnokorejski predsednik izrazio “veliko zadovoljstvo” zbog lansiranja rakete.

“Biće još lansiranja balističkih raketa u kojima će Tihi okean biti meta i u budućnosti”, prenela je KCNA, citirajući Kim Džong Una.

Severnokorejska agencija KCNA je navela da lansiranje rakete predstavlja “pokazivanje mišića” zbog zajedničkih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje se završavaju sutra.

KCNA je prenela da je ispaljena raketa srednjeg dometa Hvasong-12, koju je Severna Koreja, kako je navedeno, uspešno testirala u maju i zapretila da će ispaliti u pravcu Guama.

Raketa je, prema navodima južnokorejske vojske, ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

U svetu je zavladala zabrinutost usled najnovije eskalacije krize na Korejskom poluostrvu, nakon što je Pjongjang lansirao raketu koja je preletela Japan i pala u Tihi okean.

Pročitajte još: DRAMA U HJUSTONU-POPUSTIO NASIP, VLASTI NAREDILE: ODMAH BEŽITE!: “Nemamo pravce za evakuaciju, svi putevi su potopljeni!”(VIDEO)

PANIKA U SRBIJI: Tajna služba zabranila emisiju, BIA upala kod Teše – Miroljub pobegao u šumu! (VIDEO)

PROCUREO SNIMAK UBISTVA RUSKOG POSLANIKA: Jeziv momenat smrti u automobilu!(UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: BBC/Vesti online

Top