PANIKA U SRBIJI: Tajna služba zabranila emisiju, BIA upala kod Teše – Miroljub pobegao u šumu! (VIDEO)

Kako  je u prepisci potvrdio Teša Tešanović, jedan od osnivača i urednika medijske produkcije Balkan.info, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine, tijekom prijepodnevnih sati, nepoznati djelatnici Bezbednosno – informatvine agencije Srbije (BIA) upali su u privatne prostore koje koriste osnivači i urednici Balkan.info, te su izvršili nezakonitu premetačinu njihovih prostorija

Nakon nasilne i nezakonite premetačine, djelatnici BIA-e nezakonito su, bez potrebnih zakonskih sudskih naloga, redakciji Balkan.info oduzeli SD karticu sa snimkama pripremljenim za nove emisije u njihovoj produkciji, prenosi portal seebiz.eu.

Više je nego očito da ovakvo postupanje BIA-e nije niti može biti zakonito. Osim toga, nastavak je to protuzakonitih pritisaka koje na neovisne medije, koji još uvijek nisu pod kontrolom Vučićevog režima, vrši SNS-ova vlast, zloupotrebljavajući tajnu policiju, te koristeći reketarske, uličarske, gangsterske i mafijaške metode, posttupajući poput uličnih bandi koje zastrašuju i prijete po ulicama koje kontroliraju.

Po istom principu očito djeluje i režim u Beogradu.

Većinu medija Vučićeva je vlast kroz zadnjih nekoliko godina stavila pod direktnu kontrolu, a svaka kritika, ili pak iznošenje podataka o korupciji i kriminalu s kojima se pvoezuje SNS-ovu vlast cenzuriraju se, zabranjuju i nije ih moguće objaviti.

Kao odgovor na cenzuru i kontrolu medija, u porastu je broj neovisnih medijskih produkcija, među kojima je Balkan.info svakako jedna od najgledanijih i najpraćenijih neovisnih produkcija ne samo u Srbiji, nego i šire u regiji.

Pokušaj u Srbiji da ovakvim pritiscima zastraši, ušutka i stavi pod kontrolu i ovakve neovisne medijske projekte, brutalnim i kriminalnim zloupotrebama institucija sistema, kao što su tajne službe (poput BIA-e), predstavlja brutalni, kriminalni čin protiv medijskih, novinarskih i slobode javne riječi.

Pročitajte još: JEZIV VIDEO – SNIMIO SVOJU SMRT: Dokaz prirodne selekcije!? (UPOZORENJE) Uznemirijuć snimak! (VIDEO)

PROCURELA VOJNA TAJNA: General pobesneo na vojnike zbog Vucica, pogledajte ovu sramotu – hapse Srbe zbog… FOTO

KAKO SU UKRAJINCI NASAMARILI KIMA: Procureo snimak korejskih špijuna u pokušaju krađe nacrta balističkih raketa! (VIDEO)

Izvor: Seebiz.eu

Top