JUŽNA KOREJA UZVRAĆA UDARAC: Uz pretnju da će uništiti Kim Džong Una,bacila četiri bombe uz granicu sa Severnom Korejom! Građani dobili uputstva za ponašanje!(VIDEO)

Samo nekoliko sati nakon ispaljenog projektila, Južna Koreja održala je vojnu vežbu avionskog bombardovanja, kada je bacila osam bombi Mark 84 uz pomoć svoja četiri borbena aviona F-15K

 

Južna Koreja uzvratila je udarac zapretivši da će uništiti severnokorejskog vođu Kim Džong Unaako nastavi da ugrožava njihovu sigurnost, nakon što je Severna Koreja jutros po lokalnom vremenu ispalila raketu koja je preletela severni Japan i sletela u Tihi okean gde se raspala u tri dela

 

Samo nekoliko sati nakon ispaljenog projektila, Južna Koreja održala je vojnu vežbu avionskog bombardovanja, kada je bacila osam bombi Mark 84 uz pomoć svoja četiri borbena aviona F-15K, u blizini grada Taebaek uz granicu sa Severnom Korejom.

Uz to su objavili i video koji sadrži prizore vojne vežbe, i prošlonedeljno testiranje balističke rakete, kao i oštro upozorenje Kim Džong Unu.

– Ako Severna Koreja bude nuklearnim oružjem i raketama pretila bezbednosti naroda Južne Koreje kao i naših saveznika, naše vazdušne snage će uništiti snažnim udarima vođstvo Severne Koreje – upozorio je pukovnik Li Kuk-no u snimku.

Službena izjava koja je nešto kasnije u utorak stigla iz Seula poduprla je izjavu pukovnika, i kazali su kako je Južna Koreja u potpunosti spremna na bilo kakvu pretnju koja dolazi sa “Severa”.

– Snažno osuđujemo njihove provokacije uprkos poruci koja je poslata kroz rezoluciju 2371 usvojenu od strane međunarodne zajednice u jeku provokacija od strane Severne Koreje. Potpuno smo spremni na bilo kakvu pretnju iz Severne Koreje i uložićemo svaki napor kako bismo zaštitili živote naših stanovnika – saopštili su iz Vlade.

Podsetimo, Severna Koreja je u ponedeljak uveče po našem vremenu, a u utorak ujutro po lokalnom, lansirala balistički projektil u smeru severnog Japana.

Odmah je aktiviran “J-alert”, sastav hitnog obaveštavanja javnosti u vanrednim situacijama, pa su građani na severu države dobili SMS poruke sa uputima za ponašanje, a javna televizija je prekinula redovni program kako bi voditelji nekoliko puta pročitali spomenute upute.

 

Pogledajte još:

Izvor:Telegraf.rs

Top