MISTERIOZNE SMRTI RUSKIH AMBASADORA: Panika u Moskvi, ambasadori po svetu im padaju ko pokošeni! (VIDEO)

Neobičan niz smrti ruskih ambasadora u inostranstvu nastavljen je kada je u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu nađen mrtav ambasador u Sudanu

 

On je šesti visokoopozicioni ruski diplomata koji je iznenada umro u prekomorskim zemljama od prošlogodišnjih američkih izbora, piše “Independent“.

Sudanski ministar spoljnih poslova objavio je izjavu u kojoj potvrđuje da je Mirgajas Širinski, koji je bio u ranim šezdesetim, umro u Kartumu, ali nije naveo uzrok smrti.

Portparol ruske ambasade rekao je da je Širinski pretrpeo srčani udar srčanog udara.

Portal AFP citirao je portparola policije koji je rekao da je ambasador pronađen u svom bazenu.

Na dan američkih izbora, ruski dilomata Sergej Krivov pronađen je ležeći u nesvesti na podu ruskog konzulata u Njujorku, sa povredom glave.

Ruski zvaničnici kasnije su izjavili da je umro od srčanog udara.

U decembru je Andrej Karlov 62-godišnji ruski ambasador u Turskoj upucan u leđa dok je držao govor na izložbi fotografija u Ankari.

Čovek u odelu i kravati ispalio je osam hitaca i vikao “Alahu Akbar“, te “Umiremo u Alepu, umiremo i ovde“.

U januaru je ruski konzul u Atini, 55-godišnji Andrej Malanin pronađen mrtav na podu kupatila u svom stanu. Policija je navela da se čini da je Malanin umro prirodnom smrću.

Nekoliko nedelja kasnije, ruski ambasaor u Indiji Aleksandar Kadakin umro je nakon kratke bolesti u 68. godini. Kanije je objavljeno da je umro od zastoja srca.

U februaru se Vitalij Čurkin, ruski ambasador u UN, srušio u kancelariji i umro. Testovi nakon smrti pokazivali su da je umro od srčanog udara, ali tada su zvaničnici naveli da su potrebna dalja testiranja.

Pročitajte još: NOVI SKANDAL OKO TRAMPA: Ameri stvarno zabrinuti, nećete verovati šta je hteo da uradi u Moskvi! (VIDEO)

NOVA BRUKA U SNS – SKANDAL TRESE DRŽAVNI VRH : Premijerka sa rođenim bratom pere milione preko fantomske firme, u Agencija za borbu protiv korupcije ćute! (VIDEO)

PROCURELA VOJNA TAJNA: General pobesneo na vojnike zbog Vucica, pogledajte ovu sramotu – hapse Srbe zbog… FOTO

Izvor: B92/Index.hr

Top