RUSIMA UKIDAJU VIZE U AMERICI: “Ovo je demarš, nećemo im ostati dužni”, veliko zahlađenjenje odnosa na relaciji Moskva – Vašington! (VIDEO)

Sjedinjene Američke Države će od 23. avgusta suspendovati izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije, saopštila je američka ambasada

 

„U vezi sa merama koje je Ruska Federacija preduzela za ograničavanje broja zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji, počev od 23. avgusta 2017. godine procedura izdavanja neimigrantskih viza širom Rusije biće obustavljena“, navodi se na sajtu ambasade u Moskvi.

Procedura će se nastaviti od početka septembra, ali samo u Moskvi. Izdavanje neimigrantskih viza u konzulatima obustavlja se „na neodređeno vreme“.

Ambasada je objasnila da će ranije zakazani intervjui biti otkazani, a oni koji su već podneli dokumente za izdavanje vize, biće obavešteni o tome kako mogu da pomere intervju. Takođe, ambasada i konzulat u Sankt Peterburgu više neće primati prijave za dobijanje viza od građana Belorusije.

Istovremeno, naglašeno je da će diplomatske misije nastaviti da „pružaju širok spektar usluga“ američkim građanima.

Ograničenja u radu američke ambasade u Rusiji su „demarš“, odgovor Rusije će biti brz i adekvatan, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije i predsedavajući Komisije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov.

„Ovo je, naravno, demarš. Nećemo ostati dužni. Ovde će sve, očigledno, biti recipročno“, rekao je Klimov.

Sa svoje strane, Leonid Slucki, predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije, smatra da američko ograničenje rada ambasade u Rusiji svedoči o raspoloženju Vašingtona za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom.

„Inicijativa daljeg pogoršanja, bilo da je to proterivanje ruskih diplomata, bilo da je ’amputacija‘ naše diplomatske imovine ili ograničavanje mesta izdavanja viza, uvek dolazi sa američke strane. Smatramo da je to dokaz raspoloženja u Vašingtonu za dalje ubrzano pogoršanje odnosa sa Moskvom. O tome ćemo govoriti na svim, uključujući i međunarodnim, parlamentarnim platformama. Isticaćemo nerazumnost ovakvog pristupa“, navodi se na stranici Državne dume na mreži „VKontakte“.

Ambasada je saopštila da će broj zaposlenih u američkoj ambasadi u Rusiji uticati na proceduru dobijanja imigrantskih viza. Američka strana ovo je saopštila u vezi sa ranije najavljenim merama Rusije da će smanjiti broj zaposlenih u američkoj diplomatskoj misiji u Rusiji. Ambasada je objasnila da će od 23. avgusta obustaviti izdavanje neimigrantskih viza širom Rusije.

Pročitajte još: OGROMNA PANIKA U SAD: Šta to Soroš zna što drugi ne znaju, ulaže milijarde gde niko neće – da li se istorija ponavlja!? (VIDEO)

ŠARLOTSVIL NA BALKANSKI NAČIN: Evo oko čega “ratuju” Bošnjaci i Srbi u dalekoj Americi! (VIDEO)

TRAMPOVA “ZLATNA KOKA” VREDNA 1000 MILIJARDI: Ameri obeležili teritoriju – evo kako SAD planira da finansira svoje beskonačne ratove! (VIDEO)

Izvor: Sputnik

Top