NESTALO 10 AMERIČKIH MORNARA: Skandal u vodama oko Singapura, niko ne zna šta se tačno desilo! (VIDEO)

Američki razarač sudario se danas s tankerom kod Singapura, posle čega je 10 američkih mornara nestalo, a pet je povređeno

 

Američka ratna mornarica saopštila je da se razarač “Džon S. Mekejn” sudario rano jutros sa 183 metara dugim tankerom “Alnik MC” koji prevozi naftu i hemikalije.

 Četvoricu mornara helikopter singapurske mornarice prebacio je u bolnicu, ali nisu životno ugroženi, a jednom povređenom mornaru nije bila potrebna dalja lekarska pomoć.

Singapurske vlasti su saopštile da nije povređen niko od posade tankera, koji plovi pod liberijskom zastavom.

Američki razarač je išao u Singapur u rutinsku posetu luci, posle prošlonedeljne plovidbe blizu kineskog veštačkog ostrva u spornim vodama Južnog kineskog mora, u operaciji kojom demonstrira slobodu plovidbe.

Razarač je oštećen na levoj zadnjoj strani, ali je nastavio da plovi ka luci. Na tankeru je oštećen prednji deo na sedam metara iznad nivoa vode.

Singapur je poslao pomoć u potrazi za nestalim mornarima, a u spasavanju pomažu i malezijska dva broda i avion.

Za sada nije poznato zašto su se razarač i tanker sudarili.

To je drugi sličan sudar u kojem je učestvovao brod Sedme flote američke mornarice na Pacifiku za dva meseca.

Sedam mornara je poginulo u junu kada se američki razarač “Ficdžerald” sudario s filipinskim trgovačkim brodom kod Japana.

Mornarica je prošle sedmice saopštila da su loše upravljanje i greške u držanju straže doprineli sudaru.

Pročitajte još: DA LI JE OVO POČETAK RATA: Pogledajte prvi sukob vojnika Indije i Kine! (VIDEO)

LIDER EVROAZIJSKOG POKRETA UPOZORAVA: Počelo je ”Mračno doba Evrope”, ruski ekspert udario po Brnabićki – evo šta čeka Balkan!

PUKLA BRUKA U BEOGRADU – GLUMCE ČUVA POLICIJA: Građani pobesneli, snimaju ”rusku seriju” – neviđena propaganda protiv Rusa u centru Beograda! (FOTO)

Izvor: Beta/AP

Top