LIBANSKA ARMIJA NEZADRŽIVO NAPREDUJE NA ZAPADU SIRIJE: Očišćeno 80 km2 od džihadista! (VIDEO)

U nedjelju su libanske oružane snage (LAF) saopštile da su zauzela više od 80 kvadratnih kilometara od 120 kvadratnih kilometara koje su bile pod kontrolom ISIS-a u Ras Balbaku i područjima Al-Qa’a u blizini granice između Sirije i Libana.

Lebanese Army Captured 80 Km2 In Ras Balbak And Al-Qa’a (Videos)

LAF je uništio 12 položaja ISIS-a u blizini granice sa Sirijom i ubio 15 boraca ISIS-a u poslednjih 12 sati.

Tri libanska vojnika su ubijena, a jedan je povređen nakon što je oklopno vozilo naišlo na minu na putu Al-Njasah-Jorud Arsal. Još uvek nije poznato ko je postavio mine.

U međuvremenu, Hezbolah i Sirijska arapska armija (SAA) su osvojili sledeća područja u blizini sirijsko-libanske granice:

U južnom delu zapadnog Qalamouna: Qurnat Sha’bat al-Qadi, Qurnat Mad Mahbas, Qurnat Tam al-Zamrani, Watiat al-Zamrani i Khirbat Qur Ali;
U istočnom delu zapadnog Kalaamuna: kružna raskrsnica Al-Suqaia, Sin Mari al-Janubi, sin Fikhah, visina Harf al-Mosul i prelaz Fikhah;
U severnom delu zapadnog Kalaamuna: Sha’abat Bait Salem i Sha’abat al-Zuitinah al-Garbiah.

Sirijski avioni uništili su nekoliko položaja ISIS-a na prelazima Martabija i Al-Romiat u regionu Zapadnog Qalamuna, kako izveštavaju vladini mediji.

Prethodnog dana, neki od boraca ISIS-a koji su se predali Hezbolahu, rekli su da su samo nekoliko desetina boraca ISIS-a na sirijsko-libanskoj granici spremne da se bore. Borci su takođe tvrdili da su grupe ISIS-a na granici uništene nekoliko sati nakon početka napada snaga koalicije Sirije, Hezbolaha i Libana.

 

Izvor: Southfront

Pogledajte još:

Top