JEZIV PLAN SVETSKE ELITE: Evo kako planiraju da uklone bolesne i siromašne, podela čovečanstva za 100 godina! (VIDEO)

Naučnici tvrde da će se čovečanstvo u budućnosti podeliti na dve vrste — na kiborge i na one koji će zbog nedostatka mogućnosti da unapređuju svoje telo u skladu sa tehnološkim napretkom ostati biološki netaknuti

 

Naime, već kroz 100 godina bi tehnološki razvoj mogao da omogući ljudima da bez ikakvih ograničenja modifikuju svoje telo koristeći najnovije tehnologije, čime će u velikoj meri ličiti na kiborge, poput onih iz naučno-fantastičnih filmova.

Međutim, većina stanovništva verovatno neće biti u mogućnosti da tako nešto sebi priušti.

Politehnološki stručnjak Dejvid Edelman tvrdi da bi takav scenario mogao biti izbegnut u slučaju da elita odluči da izađe u susret običnim ljudima i ponude im mogućnost za korišćenje te najnovije biološke tehnologije.

Brojni stručnjaci predviđaju i da će sve prisutnija robotizacija rezultirati porastom nezaposlenosti, što će dovesti i do veće sirotinje kada je reč o običnom građanstvu.

Iako prva poznata uporaba naziva “transhumanizam” datira iz 1957, suvremeno značenje je rezultat 1980-ih, kad je skupina znanstvenika, umjetnika i futurista iz SAD-a počela organizirati ono što je preraslo u transhumanistički pokret. Transhumanistički mislioci postuliraju da će ljudska bića s vremenom biti transformirana u bića s toliko poboljšanim sposobnostima koja bi opravdala naziv “postčovjek.”

Transhumanističko predviđanje duboko promijenjene budućnosti čovječanstva je privukla mnoge zagovornike i kritike iz širokog spektra perspektiva. Transhumanizam je opisan od strane jednog od podržavatelja kao “pokret koji utjelovljuje najizazovnije, najhrabrije, najmaštovitije i najidealističkije težnje čovječanstva,” dok ga je jedan od istaknutih protivnika opisao kao jednu od najopasnijih ideja na svijetu.

Neki autori smatraju da je čovječanstvo već bi transhuman, jer medicinski napredak u posljednjih nekoliko stoljeća znatno su promijenili naše vrste. Međutim, to ne bi bilo u svjesnom način i stoga transhumanizam.

Pročitajte još: HOROR U RUSIJI – NOVI KOLJAČKI NAPAD: Izmasakrirao 8 ljudi, šta se ovo dešava!? (VIDEO)

BUGARIN KOJI NIJE HTEO DA IZDA: Za ovog junaka niste čuli, ustaše su mu nudile milione da izda SFRJ – on je izveo nemoguće i preživeo! (FOTO)

NAJNOVIJI “KALAŠNJIKOV” USKORO PREDSTAVLJEN: Misterija ruskog proizvođača oružja razotkriće se sledeće nedelje! (VIDEO)

Izvor: Sputnik/Mejl onlajn/BBC/Wikipedia

Top