DONETA KONAČNA ODLUKA – ŠOK U HRVATSKOJ: Sud u Dubrovniku odlučio, advokat demantuje – šiptarski ekstremista Ismail Morina …

PRIŠTINA – Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismailja Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom „Velike Albanije” na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu, preneli su albanski mediji.

Njegov advokat Darko Butigan, međutim, tvrdi suprotno.

“Morina neće biti izručen Srbiji, ali njegov slučaj će biti pregledan od početka u dubrovačkom sudu. On nastavlja pravnu bitku sa procedurama koje su potrebne za dobijanje azila”, rekao je Butigan za Top Čenel, prenela je TV RTK.

Odluka je usledila nakon što je hrvatski Vrhovni sud njegov slučaj vratio na prvostepeni postupak.

Ranije su se mnogi navijači u Albaniji i inostranstvu snažno protivili hapšenju Morine, pa su čak pozvali i premijera Albanije Edija Ramu da preduzmu odgovarajuće poruke kako bi sprečili njegovo izručenje.

Prema albanskim medijima, međutim, prvostepeni županijski sud u Dubrovniku odlučio je da Srbiji ipak izruči Ismailja Morinu poznatog po nadimku Balista.

Morina je u junu uhapšen na dubrovačkom području, a Srbija ga tereti da je 14. oktobra 2014. upravljao bespilotnom letelicom sa zastavom “Velike Albanije” koju je puštena na stadion u Beogradu, tokom fudbalske utakmice Srbije i Albanije.

Utakmica je potom prekinuta, fudbaleri oba tima su se sukobili na terenu.

Prvobitna odluka Županijskog suda u Dubrovniku bila je da su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje Morine Srbiji, na šta je njegov branilac uložio žalbu.

Mediji na albanskom prenose da je Balkanveb imao uvid u odluku dubrovačkog suda.

Istovremeno Njuz24 javio je da Morina još nije dobio odluku o zahtevu za azil.

Pročitajte još: DA LI JE OVOG PUTA PRETERAO: Predsednik SAD ima ”tajno oružje” za borbu sa teroristima, Tramp izneo predlog nakon napada u Barseloni- gori Tviter nakon njegove objave! (FOTO)

BUGARIN KOJI NIJE HTEO DA IZDA: Za ovog junaka niste čuli, ustaše su mu nudile milione da izda SFRJ – on je izveo nemoguće i preživeo! (FOTO)

SIRIJSKO TAJNO ORUŽJE – ”GOLAN 400”: Asad napravio moćni raketni bacač, SAA ima novi adut – pogledajte ovu zver! (FOTO)

IZ RATA U RAT – DA NE PLATE ODŠTETU: Nemačka počela Drugi svetski rat i uništila SFRJ da se izvuče, sada ruše i EU iz istog razloga – Grci ne odustaju!

Izvor: Tanjug

Top