DA LI SE U ŠARLOTSVILU PONAVLJA UKRAJINSKI SCENARIO: Ko stoji iza dešavanja koja ruše Trampa? (VIDEO)

Kao što pokazuju nedavni događaji u Šarlotsvilu, američki kontinent je ponovo poprište sukoba pristalica i protivnika Konfederacije. Samo je on ovog puta maskiran terminima neonacisti (beli supremacionisti) i anti-fašisti, levičari – Antifa.

 

A sukob Severa i Juga se pretvorio u sukob protivnika i pristalica Donalda Trampa.

Nemiri u Šarlotsvilu postavljaju temelje za nasilan udar kako bi se diskreditovao i srušio Tramp. Nevladine organizacije koje finansira Soroš su uspevale da promene režime u drugim zemljama, bukvalno, udružujući se sa neonacistima i “umerenim” teroristima. Sada to isto rade, kako tvrde mnogi nezavisni novinari, koji nisu deo orkestriranih “main stream” media, u Šarlotsvilu u Americi.

Novinar Li Stranahan otkriva da isti “igrači”, koji su bili uključeni u događanja u Ukrajini 2013/14, stoje iza najnovijih nasilnih protesta u Americi.

Pokrete “Okupirajmo Vall Street”, u Obaminoj administraciji, “Antifa” (antifašisti) u administraciji Donalda Trampa, osnovao je i finansirao Džordž Soroš koji je takođe duboko umešan u državni udar u Ukrajini.

Osnivač organizacije “Unite the Right” Džejson Kesler koji je organizator protesta u Šarlotsvilu je podržavao Baraka Obamu i bio uključen u pokret “Okupirajmo Wall Street”.

Ako uporedimo situaciju u Šarlotsvilu i događanja u Ukrajini 2013/14, naći ćemo mnogo sličnosti u atmosferi i akterima koji stoje iza scene. Ministarstvo inostranih poslova SAD, Hilari Klinton, CIA i Džordž Soroš, su uložili stotine mililona dolara u kreiranje državnog udara u Ukrajini. Barak Obama i Viktorija Nuland, takođe imaju veliki udeo u dešavanjima na Majdanu u Kijevu. Senator Džon Mek Kejn koji prednjači u osudi neonacista u Šarlotsvilu, 2013/14-te, boravi u Ukrajini, podržava i slika se sa Andrejem Parubijem, osnivačem neonacističke stranke “Svoboda”.

Parubij je nezvanično prozvan “komadantom Majdana”.  On i njegova stranka “Svoboda” su uzdigli fašističkog vođu Stepana Banderu iz Drugog svetskog rata, koji je odgovoran za istrebljenje hiljada Poljaka i Jevreja, na nivo ukrajinskog nacionalnog heroja.

New York Times i drugi veći mediji su insistirali na tome da je prisustvo značajnog broja neonacista u Ukrajini samo ruska propaganda, prikrivajući očiglednu povezanost pobunjenika sa fašistima.

Ako se uporedi ikonografija viđena u Ukrajini 2013/14: crno-crvene zastave (fašistička ideologija krvi i tla, gde crvena boja simbolizuje krv, a crna zemlju), baklje, fašistički slogani, sa simbolima koje smo nedavno videli u Šarlotsvilu, uočićemo mnoge sličnosti. “Svoboda” je organizovala “tiki torch” (baklja) marševe u Ukrajini, istovetne sa onima koji su se odigrali samo nekoliko godina kasnije u Šarlotsvilu, a koje sada sa gnušanjem osuđuju Hilari, Obama, Mek Kejn i čitava “slobodarska” Amerika.

Ukrajinski neonacisti i “beli supremacionisti” iz Šarlotsvila imaju iste fašističke slogane na usnama (blood and soil), iste sponzore – da li imaju iste ciljeve: potpirivanje građanskog rata i rušenje legalno izabranih predsednika?

 

Izvor: BBN

Pogledajte još:

 

 

 

Top