UKRAJINA OPET “DIRA MEČKU”: Provocirajući spomenik predstavljen u Kijevu, šta će Rusi reći na ovo!? (VIDEO)

Spomenik ukrajinskim vojnicima, poginulim u zoni vojnih operacija u Donbasu, otkriven je u Kijevu. Spomen-obeležje izgleda kao veliki granitni mač s grbom Ukrajine koji ubija neprijatelja, saopštio je sajt ukrajinskog televizijskog kanala „5“

 

„Spomenik vojnicima ATO-a (Antiterorističke operacije) otkriven je u prestonici. Spomenik se nalazi na raskrsnici između trga Lesja Kurbasa i Ulice akademika Koroljeva“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je na postolje prislonjen disk s likom anđela-zaštitnika.

U video prilogu o otkrivanju spomenika, objavljenom na sajtu „Kanala 5“ očigledno je da spomenik izgleda kao veliki meč koji je zariven u kartu Ruske Federacije koja je naslikana na postolju belom bojom.

Kako su objasnili organizatori, spomenik je podignut kako bi se obeležilo sećanje na poginule vojnike u Donbasu i kako bi se žitelji Kijeva podsetili kakva je cena mira.

Spomenik je izrađen od granita, a visok je više od 2,5 metra. Koštao je oko 4,7 hiljada dolara, a novac je prikupljen zahvaljujući dobrovoljnim prilozima.

Na otkrivanju spomenika orkestar je izveo nacionalnu himnu, nakon čega je minutom ćutanja odata pošta Ukrajincima poginulim u ratovima.

Pročitajte još: DA LI JE OVO LEK BUDUĆNOSTI: Medicinski svet u neverici posle ovog otkrića, leči organe u deliću sekunde! (VIDEO)

UKRAJINA POMOGLA SEVERNOJ KOREJI DA POSTANE NUKLEARNA SILA: Bez Kijeva Pjongjang nije mogao da dođe do raketnih motora! (VIDEO)

KIM SE OGLASIO IZ BUNKERA: Raketa na čekanju, ako “Jenkiji” nastave da provociraju, ode im glava! (VIDEO)

Izvor: Sputnik

Top