SVI HOĆE RUSKU POMOĆ: Još jedna ratom uništena država traži pomoć iz Moskve! (VIDEO)

Libijska armija ne namerava da odustane od borbe protiv terorizma, sve dok zemlja ne bude potpuno oslobođena od ekstremista, izjavio je glavnokomandujući Libijske nacionalne armije, feldmaršal Halifa Haftar na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u Moskvi

 

Libijski komandant rekao je da vojska već tri meseca vodi žestoke borbe protiv terorista u uslovima embarga na oružje. Uprkos ovim ograničenjima, libijske oružane snage ne samo što uspele da oslobode grad Bengazi, već su preuzele kontrolu nad naftnim poljima, lukama i vojnim bazama, rekao je Haftar.

General je istakao da je oslobođeno već oko 90 odsto teritorije Libije.

„Nastavićemo borbu protiv terorizma, sve dok Libijska nacionalna armija ne preuzme kontrolu nad celom teritorijom Libije kako bi obezbedila stabilnost i bezbednost“, istakao je Haftar.

On je dodao da i je u zemlji i dalje kriza. O ovim pitanjima, prema Haftarovim rečima, on namerava da razgovara u Moskvi, jer Rusija za Libiju ostaje prijateljska zemlja.

Haftar je rekao i da je na sastanku sa Lavrovom pokrenuo pitanje ruske vojne pomoći Libiji.

„Da, razgovarali smo (o pitanju mogućnosti pružanja vojne pomoći). Uvereni smo da Rusija ostaje naš dobar prijatelj i da nam neće odbiti pomoć“, rekao je Haftar novinarima.

On je naglasio da je raspoložen za razvoj odnosa sa Moskvom u svim oblastima i zahvalio Lavrovu za stav koji Rusija zauzima prema Libiji na međunarodnoj sceni. Haftar je dodao da pozdravlja učešće Rusije u procesu nacionalnog pomirenja libijskih strana.

Pročitajte još: KIM IM UTERO STRAH U KOSTI: Sad pevaju drugu pesmu, pogledajte kako mole sve redom da im pomognu! (VIDEO)

VUČIĆ NA NIŠANU: Berić otvoreno zapretio, “Vučić je umobolno go***, evo šta mu je poručio! (VIDEO)

RUSI TERAJU AMERE IZ AVGANISTANA: Stvorili su “inkubator svetskog terorizma”, neće im pomoći ni novi plaćenici! (VIDEO)

Izvor: Sputnik

Top