RUSI I AMERI UJEDINJENI PROTIV TERORISTA: Damask uvećao teritoriju dva i po puta, ali protiv koga se zapravo bore?! (VIDEO)

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je sirijski Dejr el Zor, koji se i dalje nalazi pod blokadom terorističke organizacije DAEŠ, ključna tačka na karti Sirije, i da će njegovo oslobođenje biti odlučujuće u borbi protiv DAEŠ-a

 

Šojgu je saopštio da je za poslednja dva meseca teritorija pod kontrolom Damaska uvećana dva i po puta.

„U trenutku kada su se, po nalogu predsednika, pojavile naše Vazdušno-kosmičke snage, naši specijalci — jednim imenom, u toku su bila dva rata. Rat protiv terorista, i drugi, građanski rat, između opozicije i vlasti“, podsetio je on.

„Tada smo počeli da se ubeđujemo sa našim američkim kolegama da treba odvojiti teroriste od opozicije, da vidimo koga da gađamo. Ako se sećate, skoro godinu dana smo se preganjali i ništa nismo dobili“, dodao je ruski ministar.

„Danas možemo reći da je sve usmereno ka borbi protiv DAEŠ-a. Postoje ključne tačke, kao što jer Dejr el Zor. Tamo već više od godinu dana traju borbe. To je glavna tačka na Eufratu koja će umnogome označiti završetak borbe protiv DAEŠ-a“, rekao je Šojgu televiziji „Rusija 24“.

On je dodao da naoružana opozicija treba sa svojim snagama da se bori protiv terorista u okviru jedne zone deeskalacije u Siriji.

„Sada se pojavljuju zone u kojima se ne vode borbe — to je to razdvajanje (terorista od opozicije). To su zone bez borbe i tamo se nalazi opozicija. Tamo nema terorista, a ako ih ima, upravo opozicija koja se nalazi u okviru te zone deeskalacije treba protiv njih da se bori“, smatra Šojgu.

Pod kontrolom vladinih snaga se nalazi oko polovine provincije Dejr el Zor. Militanti tamo već tri godine drže vojsku i civile. Jedini način snabdevanja su helikopteri koji doleću iz susedne provincije Hasake.

Pročitajte još: IRAN ODGOVORIO NA SANKCIJE SAD: Za početak – pola milijarde za razvoj raketnog programa! (VIDEO)

OVO JE MONSTRUM KOJI SE ZABIO KOLIMA U LJUDE: Objavljene fotografije ubice iz Šarlotsvila, FBI pokrenuo istragu, oglasio se i Tramp! (VIDEO)

AMERIKA TONE U HAOS: Scene iz holivudskih filmova, gaze ljude kolima, obaraju helikoptere, već ima mrtvih! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

Top