NAJVEĆA POBEDA SIRIJSKE VOJSKE DO SADA – SUHNE OSLOBODJEN: Uz pomoć Rusa demolirali teroriste, sledeća stanica – Dejr el Zor! (VIDEO)

Sirijska vojska i snage samoodbrane, uz podršku ruske avijacije, jutros su u potpunosti oslobodile grad Suhne, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije

 

„Tokom zajedničkih akcija sa avijacijom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije 13. avgusta 2017. godine jedinice vladinih snaga i odreda samoodbrane na istoku provincije Homs, u potpunosti je oslobođen od militanata DAEŠ-a grad Suhne“, navodi se u saopštenju.

„Oslobođenje Suhnea od terorista DAEŠ-a otvara mogućnost sirijskim vladinim snagama za ofanzivu i deblokadu grada Dejr el Zor“, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Prvi problem u zajedničkoj akciji je bio taj što je najveći deo istočnog i centralnog dela u al-Suhnu bio miniran od stane ID pre nego što su se povukli iz naselja, što je značilo da su inženjerski timovi morali da dodju na front i u plansko jakciji sistematski deminiraju područje.

Drugi problem je bio taj što je ID iskopao tunele koji su se protezali do istočnog predgradja al- Suhne od brda na severu grada, iz kojih bi teroristi izlazili i u malim brojevima pokušavali da onesposobe inženjere.Tek kada su ta brda osvojena a tuneli zatrpeni, vojska je mogla da napreduje.

Pročitatje još: RUSKI UDAR, AMERIKA SE TRESE: Moskva traži istragu o američkom tkzv. „sletanju“ na Mesec! (VIDEO)

AMERIKA TONE U HAOS: Scene iz holivudskih filmova, gaze ljude kolima, obaraju helikoptere, već ima mrtvih! (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO: Menjamo Ustav, pa pravimo osovinu sa Albancima! (VIDEO)

Izvor: Sputnik/BBN

Top