IRAN ODGOVORIO NA SANKCIJE SAD: Za početak – pola milijarde za razvoj raketnog programa! (VIDEO)

Iranski parlament izglasao je izdvajanje dodatnih 520 miliona dolara za razvoj raketnog programa, kao odgovor sankcijama SAD

 

“Amerikanci moraju znati da je ovo samo prva od naših akcija”, rekao je predsednik parlamenta Ali Laridžani nakon što je objavio rezultat glasanja. Za zakon je glasalo 240 od 244 prisutna poslanika a niko nije bio protiv.

On je dodao da su poslanici glasali za mere koje treba da se “suprotstave terorističkim i avanturističkim akcijama SAD u regionu”.

SAD su u julu uvele nove sankcije Iranu zbog raketnog programa.

“SAD su duboko zabrinute zbog opasnih aktivnosti Irana na Bliskom istoku koje podrivaju stabilnost, bezbednost i prosperitet regiona”, rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Noert.

Ona je osudila “neprekidnu pordšku Irana terorističkim grupama koje prete Izraelu i stabilnosti Bliskog istoka”, kao što su libanski Hezbolah i palestinski Hamas i Islamski džihad.

Iran je juče potpisao i veliki  ugovor sa francuskim proizvođačem automobila Renoom.

Pročitajte još: AMERIKA TONE U HAOS: Scene iz holivudskih filmova, gaze ljude kolima, obaraju helikoptere, već ima mrtvih! (VIDEO)

OVO JE MONSTRUM KOJI SE ZABIO KOLIMA U LJUDE: Objavljene fotografije ubice iz Šarlotsvila, FBI pokrenuo istragu, oglasio se i Tramp! (VIDEO)

KIM MOBILIŠE MASE: 3.5 miliona ljudi se prijavilo za rat sa Amerima, da li je ovo najveća vojska na svetu?! (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO: Menjamo Ustav, pa pravimo osovinu sa Albancima! (VIDEO)

Izvor: Beta/AFP

Top