TRAMP ZABIJA KINEZIMA NOŽ U LEDJA: Sad ga je stvarno preterao, da li on to zaista hoće da tuži Kinu?! (VIDEO)

SAD sumnjiče Kinu za kršenje prava na intelektualnu svojinu i počinju istragu protiv nje. Kako su saopštili izvori u Beloj kući magazinu „Politiko“, predsednik Donald Tramp će to objaviti u ponedeljak

 

Tramp planira da iskoristi član 301 trgovinskog akta 1974. godine. Početak istrage ne znači i uvođenje sankcija, ali u perspektivi Vašington može jednostrano da uspostavi barijeru za izvoznu robu. To može dovesti do povećanja uvoznih carina za kinesku robu.

Tramp i Si Đingping su danas razgovarali telefonom o situaciji na Korejskom poluostrvu. Kineski lider je izjavio da je Peking spreman da na osnovu uzajamnog poštovanja kontaktira sa Vašingtonom po pitanjima rešavanja krize, dok je američki lider rekao da ceni ulogu Kine u rešavanju problema u regionu.

Početkom avgusta list „Njujork tajms“ je takođe saopštio da Bela kuća sprema trgovinska ograničenja protiv Pekinga. Prema infomramcijama izvora lista, Tramp je razočaran pasivnošću Kine prema nuklearnom programu Severne Koreje i odustaje od planova da ojača saradnju sa kineskim partnerima.

Pročitajte još: VANREDNO STANJE U SAD – OPŠTI HAOS NA ULICAMA: Sukob nacionalista i protestanata eskalirao do nasilja! (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO: Menjamo Ustav, pa pravimo osovinu sa Albancima! (VIDEO)

KIM MOBILIŠE MASE: 3.5 miliona ljudi se prijavilo za rat sa Amerima, da li je ovo najveća vojska na svetu?! (VIDEO)

Izvor: Srb.news/Front info

 

 

Top