KIM MOBILIŠE MASE: 3.5 miliona ljudi se prijavilo za rat sa Amerima, da li je ovo najveća vojska na svetu?! (VIDEO)

Severna Koreja je danas saopštila da se gotovo 3,5 miliona radnika, članova partije i rezervista dobrovoljno javilo da se priključi vojsci u borbi protiv SAD i otporu protiv novih sankcija UN

 

Zvanični severnokorejski list „Rodong Sinmun“ naveo je da su se dobrovoljci javili nakon što je zvanična novinska agencija KCNA u ponedeljak objavila saopštenje kojim se osuđuju nove sankcije UN kao odgovor na raketne probe Pjongjanga, prenosi Rojters.

Dok jačaju tenzije između Vašingtona i Pjongjanga, kineski predsednik Si Đinping pozvao je danas predsednika SAD Donalda Trampa da izbegava „reči i dela“ koja bi pogoršala već napetu situaciju na Korejskom poluostrvu, javila je kineska državna televizija.

Si je u telefonskom razgovoru sa Trampom istakao da „Kina i SAD imaju zajednički interes u realizaciji denuklearizaciji Korejskog poluostrva i održavanju mira i stabilnost na tom području“, prenosi AFP, pozivajući se na kinesku televiziju Si-Si-Ti-Vi.

Pročitajte još: UKRAJINCI SPREMAJU “OLUJU” U DONBASU: Mnogo im se svidja hrvatski “recept”, ali ako išta pokušaju, “polomiće zube”! (VIDEO)

TERORISTI SA BALKANA SE VRAĆAJU KUĆI: Toliko razočarani u ID da osnivaju NVO za deradikalizaciju! (VIDEO)

RUSKO ČUDO KOJE ISTOVREMENO RATUJE U PET DIMENZIJA: Na ovakvo nešto amerikanci nemaju odgovor! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

 

Top