IPAK STIŽU RUSKI MIGOVI I TENKOVI: Ministar odbrane Srbije u Moskvi opet priča o ruskom naoružanju – stiže i S-300?! (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Beograd razmatra mogućnost nabavke ruskog raketnog sistema S-300, ali da je prerano govoriti o nekim detaljima

 

Razmatramo ovo pitanje, mislimo o tome, suviše je rano da se kaže nešto konkretnije. Ne mogu da govorim tako otvoreno i unapred. Ne mogu da komentarišem konkretno u vezi sa S-300, ali generalno moramo našu vojsku bolje da opremimo i osnažimo – rekao je Vulin za Sputnjik tokom zvanične posete Moskvi.

Govoreći o nabavci tenkova, Vulin je rekao da tačan datum nabavke 30 ruskih tenkova T-72S i 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2 u okviru vojno-tehničke pomoći još nije određen, kao i da srpska strana očekuje da će se to desiti naredne godine.

Što se tiče BRDM-2 i tenkova T-72S, još nije određen tačan datum – rekao je ministar i dodao da će ostatak opreme u okviru vojne pomočhi biti isporučen kada budu rešena sva administrativna pitanja.

Na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve održana je finalna trka u tenkovskom biatlonu. Trci su prisustvovali ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin.

Srpski tenkisti zauzeli su šesto mesto.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na “Međunarodnim vojnim igrama”, čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se “zajednički potvrdi prijateljstvo” dve zemlje.

Šojgu očekuje veću vojnu saradnju sa Srbijom

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je, posle sastanka sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u Moskvi, da očekuje veću vojnu i vojno-tehničku saradnju sa Srbijom, prenosi TAS S.

“Nadam se da će dinamika koju imamo u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji ne samo ostati sačuvana, večh da će se i povećati”, rekao je Šojgu i dodao da je prethodnih godina mnogo toga započeto i uradjeno.

Prema njegovim rečima, to se odnosi i na vojno-tehničku saradnju, kao i na pomoć Rusije u nabavci oružja i vojne opreme.

“To se, naravno, odnosi na vojnu saradnju, zajedničke vežbe, razmenu delegacija ne samo na nivou visoke komande, već i na nivou srednjeg i nižeg nivoa”, precizirao je Šojgu.

Šojgu i Vulin prisustvovali su na poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve finalnoj trci u tenkovskom biatlonu na kojoj je pobedila ruska ekipa, a Srbija zauzela šesto mesto.

Pročitajte još: TRAMP ZABIJA KINEZIMA NOŽ U LEDJA: Sad ga je stvarno preterao, da li on to zaista hoće da tuži Kinu?! (VIDEO)

VANREDNO STANJE U SAD – OPŠTI HAOS NA ULICAMA: Sukob nacionalista i protestanata eskalirao do nasilja! (VIDEO)

VUČIĆ PRELOMIO: Menjamo Ustav, pa pravimo osovinu sa Albancima! (VIDEO)

Izvor: Vesti online/Tanjug

Top