RUSKO ČUDO KOJE ISTOVREMENO RATUJE U PET DIMENZIJA: Na ovakvo nešto amerikanci nemaju odgovor! (VIDEO)

Ruski lovci pete generacije će pratiti i elektromagnetno polje.

 

Ruski lovci pete generacije kontrolisaće ne samo svoj  položaj u prostoru i vreme leta, već i pratiti elekromagnetno polje, što će učiniti avion dodatno zaštićenim, piše list “Izvestija”.

“Ruski lovci pete generacije će ratovati u pet dimenzija. Oni će moći da prate svoje pozicije u prostoru (osama X, Y, Z), i vreme realizacije zadataka, kao i da kontrolišu elektromagnetni spektar koji nas okružuje”, navodi se u saopštenju lista.

Zbog toga će lovci biti neprimetni za radare, lokatorima će moći da otkriju ciljeve i navodiće na njih rakete i precizne bombe. Na ruskim letelicama će biti instalirani sistemi za radioelektronsku borbu koji će ih dodatno štititi.

“Koncepcija pet dimenzija” se već koristi prilikom projektovanja unutrašnje opreme ruskih lovaca pete generacije.

Kako je za list izjavio generalni direktor koncerna “Radiolokaciona tehnologija” Givi Džandžgava, to će povećati efikasnost i tačno određivanje položaja u prostoru. Sve to se povezuje i koordiniše sa drugim letelicama i kopnenim snagama. Navodi se da se u takvoj situaciji borbeni zadaci vode u realnom vremenu.

Pre svakog poletanja za lovca se sprema specijalni program letenja, koji sadrži obaveštajne podatke i informacije o stanju aviona i njegovom naoružanju, naglašava list.

“Kada doleti do cilja, lovac će biti zaštićen od protivničkog radiolokacionog sistema. Neprijateljskim avionima i sistemima PVO biće pravljene smetnje. Iza formiranog štita može se skenirati prostor u traganju za ciljevima i navoditi oružje na njih”, navodi se u materijalu.

Avioni T-50 konstuisao je ruski proizvođač vazduhoplova “Suhoj” u sklopu PAK FA, pete generacije programa lovaca Vazduhoplovnih snaga Rusije. To je jednosedni višenamenski borbeni mlaznjak sa dva motora, koji je konstuisan za nadmoćnost u vazduhu i napadačku ulogu i opremljen je naprednim avionskim sistemom i aktivnim faznim radarom.

Prvi let aviona izveden je 2010. godine. Predsednik Ujedinjene vazduhoplovne korporacije Jurij Sljusar izjavio je da će prva serija od 12 aviona “Suhoj” T-50 biti isporučena Ministarstvu odbrane Rusije već 2019. godine.

 

Izvor: Vostok

Pogledajte još:

Top