“ILI BACAJ TU NUKLEARKU VIŠE ILI ĆEMO TE SMENITI”: Da li je na pomolu razotkrivanje velike zavere protiv Trampa, ili je i to deo plana da se započne novi rat!? (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp moraće da napadne Severnu Koreju, ako treba i nuklearkom, ako želi da ostane na vlasti, smatraju stručnjaci. Oni navode da njegovi protivnici insistiraju na tome da ne preti na prazno, već da preduzme konkretnu akciju protiv severnokorejskog lidera Kim Džong Una pre nego što on napadne SAD atomskom bombom

 

Grupa senatora koji Trampu od samog početka rade o glavi, na čelu sa republikancem Džonom Mekejnom, već je započela kampanju koja ima za cilj da izazove rat. Ta grupa je juče otvoreno počela da provocira Trampa nakon što je on poručio Severnoj Koreji da će je snaći „vatra i bes kakve svet dosad nije video ukoliko nastavi da preti SAD“.

Morate biti sigurni da možete da uradite ono što kažete. Veliki lideri koje poznajem ne prete ukoliko nisu spremni da deluju, a nisam siguran da je predsednik Tramp spreman na akciju – izjavio je Mekejn.

Njemu su se pridružile i demokratske kolege. Senator Čak Šumer iz Njujorka takođe je svojim komentarima poručio Trampu da krene u napad.

Treba da budemo čvrsti i promišljeni kad je Severna Koreja u pitanju. Nepromišljene reči nisu strategija da sačuvamo Ameriku – naveo je Šumer.

Njegov stranački kolega Eliot Engel, član komiteta za spoljnu politiku Predstavničkog doma Kongresa, upozorio je na to da je Tramp prešao crtu i da više nema nazad.

Severna Koreja je realna pretnja, a predsednikova reakcija sugeriše da on razmišlja o upotrebi američkog nuklearnog oružja kao odgovor na pretnje severnokorejskog despota – rekao je Engel.

Takve komentare Trampovih protivnika analitičari tumače kao klasičnu provokaciju.

Oni zapravo žele da Tramp započne rat protiv Severne Koreje. Iako su navodno osudili Trampovu retoriku, oni su mu u stvari poslali poruku da sad ne sme da se povuče. U Vašingtonu ima mnogo onih koji zagovaraju takav sukob u koji bi mogao da bude uvučen ceo svet, na prvom mestu Rusija i Kina – objašnjavaju američki analitičari.

Osim toga, i ruski mediji navode da će Tramp morati da napadne Severnu Koreju ako želi da ostane na vlasti.

Videli smo šta mu se desilo sa poslednjim sankcijama Rusiji. Njegovi protivnici u Kongresu, isti oni koji ga sada provociraju, naterali su ga da potpiše zakon kojim bespotrebno uvodi sankcije Moskvi, ali i kojim mu se smanjuju ovlašćenja. Tramp se i sad nalazi u bezizlaznoj poziciji i moraće da uradi sve šta politička elita u SAD želi – pišu ruski mediji.

Prema njihovim navodima, pred Trampom je teška odluka.

Agresivni kongresmeni i senatori, željni krvi, primoraće Trampa da napadne Pjongjang, možda čak i nuklearkom, kako bi pokazali da je Amerika moćna i da toj imperijalističkoj sili niko ne sme da se usprotivi. Ukoliko se Tramp ne bude povinovao njihovoj volji, pokrenuće proces opoziva predsednika. Najlakše im je da ga optuže za izdaju, da radi za ruske interese jer je previše blag prema Pjongjangu, i na kraju izglasaju njegovu smenu – ističu mediji u Rusiji.

Da je Tramp na korak od napada na Severnu Koreju govori i to što je podigao svoje bombardere, stacionirane u američkoj bazi na ostrvu Guam, i poslao ih u misiju nad Korejskim poluostrvom da demonstriraju silu. Pacifička komanda američkih vazduhoplovnih snaga (PACAF) objavila je fotografije svoja dva bombardera B-1B koji lete nad Korejskim poluostrvom u društvu japanskih i južnokorejskih aviona.

Spremni za borbu već večeras – naveo je PACAF pored objavljenih fotografija.

Inače, Amerika, ali i ostatak sveta, godinama traži od režima u Pjongjangu da prekine sa raketnim i nuklearnim testovima, međutim to se dosad nije dogodilo. Severna Koreja je 28. jula izvela drugi uspešan test interkontinentalne balističke rakete „hvasong-14“, koja može da pogodi teritoriju SAD. Budući da Amerika to smatra velikom pretnjom, na inicijativu te zemlje Savet bezbednosti UN je tokom vikenda usvojio rezoluciju kojom se Severnoj Koreji uvode najoštrije ekonomske sankcije dosad. Za novu rezoluciju glasale su i Rusija i Kina, koje su bile jedine saveznice Pjongjanga. Međutim, i Moskva i Peking, za razliku od Vašingtona, i dalje pozivaju na smirivanje tenzija i rešenje krize diplomatskim putem.

Pročitajte još: MEDICINSKI FENOMEN IZ INDIJE: Pronašli čoveka sa bizarnim darom – nikad nećete pogoditi čime se hrani! (VIDEO)

KINEZI ODLUČILI NA ČIJOJ SU STRANI: Nakon novih Trampovih pretnji prelomili – “neutralni smo sve dok..!” (VIDEO)

JAPANCI U PANICI: Užurbane pripreme za predstojeći rat. Najveća potražnja za bunkerima u svetu! (VIDEO)

Izvor: Informer/CNN

Top