ZAGRLJAJIMA PROTIV RADIKALIZACIJE: U Danskoj pokrenut kontroverzni program nazvan “zagrli teroristu”! (VIDEO)

Policija u Danskoj uspostavila je kontroverzni novi program koji bi trebalo da pomogne ovoj državi u smanjenji i suzbijanju širenja radikalizna i terorističkih napada 

 

U Arhusu, drugom najvećem gradu u Danskoj, vlasti su počele sa upotrebom metode koji meštani nazivaju projekat” zagrli teroristu”, ili “zagrli dzihadistu” za deeskalaciju radikalizacije.

Oni pokušavaju da promene mišljenja i dopru do terorista i ekstremista tako što će ih podržavati i pružajući im dobrotu umesto što će ih tretirati kao kriminalce i odbačenike iz društva.

U poslednjih nekoliko godina muslimani se suočavaju sa rastućom netolerancijom i rasizmom.

Sve je započeo ovaj hrabri mladić iz Danske početkom ove godijne.

Da bi pokazali da većina ljudi ipak nisu netrpeljivi šovinisti, neki od njih su sproveli socijalne eksperimente.

Tako je Arijan Kašef, musliman koji živi i radi u Danskoj, postavio tablu na kojoj piše “Ja sam musliman. Kažu da sam terorista. Ako mi verujete, zagrlite me” i sa vezanim očima i raširenim rukama stao na ulicu.

Pročitajte još: “PAS KOJI LAJE NE UJEDA” Tramp i Kim jaki na rečima, ali ko od njih stvarno ima petlju da stisne “crveno dugme”!? (VIDEO)

DA LI JE OVO NAJVEĆA OPASNOST PO ŽIVOT NA ZEMLJI: Eksplozija ovog vulkana čula bi se hiljadama kilometara, a nije pitanje da li će dogoditi, već kada!? (VIDEO)

SKANDALOZNE ODLUKE SUDA U BEOGRADU: Roditelji se ništa ne pitaju, stižu kazne ko ne sluša “Velikog Brata”! (VIDEO)

Izvor: Fox njuz insajder/Blic/Ivana Kešanski

Top