SKANDAL U TURSKOJ – UHAPŠEN RUSKI TERORISTA KOJI SE NAMERAČIO NA AMERIČKE OFICIRE: Sprečen teroristički napad od strane ruskog državljana na Amerikance u Turskoj! (VIDEO)

Uhapšeni terorista u Turskoj Renat Bakijev nameravao je da organizuje teroristički napad na mestu gde se okupljaju visoki američki oficiri u Turskoj, saopštili su mediji

 

Pored toga, Bakijev je planirao još jedan teroristički napad i to u jednom hramu alevita.

Kako saznaju turski mediji, terorista je tokom boravka u Siriji već pokušao da organizuje teroristički napad protiv američkih vojnika, ali to mu nije pošlo za rukom.

Nakon tog neuspeha on je nelegalno ušao u Tursku, gde je hteo da obori američki vojni avion koristeći dron.

Inače, Bakijev je državljanin Ruske Federacije i tečno govori ruski, engleski, arapski i turski.

Predpostavlja se da je ovaj šovek imao debele konekcije za ID, jer se do informacija o njegovim namerama došlo posle priznanja pripadnika ID uhapšenih u juni u antiterorističkoj akciji u kojoj je pored 10 ostalih, uhapšen i vodja jedne od Anan frakcija ID.

Nadjeni su i apeli Bakijevog na aplikaciji “Telegraf” koju često koriste teroristi, gde traži od svojih istomišljenika da mu pošalju 2.800 lira (skoro 800 dolara) da bi mogao da kupi dron.

Podsetimo, Bakijev je ranije danas uhapšen u blizini baze Indžirlik, u trenutku kada je ispitivao teren za predstojeći teroristički napad.

Pročitajte još: AMERI UPOZORENI – KIM DAO ZELENO SVETLO: “Veliki vodja” precizirao kada i gde misli napasti Ameriku! ( VIDEO)

HARADINAJ NA SUDU ZA RATNE ZLOČINE: Šurovao sa teroristima i Osamom bin Ladenom! (VIDEO)

LAŽU NAS ZA VAKCINE: Pogledajte kako možete zakonski da odbranite svoje dete od prisilne vakcinacije! (VIDEO)

Izvor: BBN/Sputnjik

Top