HARADINAJ NA SUDU ZA RATNE ZLOČINE: Šurovao sa teroristima i Osamom bin Ladenom! (VIDEO)

Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja, saznaje Sputnjik iz pouzdanih izvora. Osim za zločine koje je počinio u uniformi OVK, brat Ramuša Haradinaja mogao bi da odgovara i za veze sa Al Kaidom i DAEŠ-om

 

Kako se saznaje, Daut Haradinaj biće optužen za zločine počinjene u Glođanima 1998. godine, kada je jedinica koju je on predvodio kao jedan od komandanata OVK napala policijsku stanicu i ubila srpskog policajca Miodraga Otovića.

Osim toga, grupa koju je Daut predvodio odgovorna je i za zastrašivanje i ubistva Srba i Albanaca lojalnih srpskim vlastima u istom periodu u okolnim mestima kao što su Đakovica i izbeglički kampovi u Juniku i Babalolju.

Stejt department SAD 26. juna 2001. godine stavio je Dauta Haradinaja na crnu listu zbog sumnji da je te godine učestvovao u sukobima Albanaca sa vojskom i policijom u Makedoniji, a poslednji put je proveravan 2015. godine.

Njegovo ime je i dalje na crnoj listi, jer je u međuvremenu povezan i sa Al Kaidom. Naime, CIA je objavila dokaze da se u Albaniji sastao sa pokojnim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, kada je ovaj bio gost tadašnjeg albanskog predsednika Salija Beriše.

Ima naznaka da je posle tog susreta oformljeno više džihadističkih ćelija u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i u Albaniji. Prema istim izvorima, Daut Haradinaj je ispred komande Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) bio zadužen za koordinaciju rada prvo sa Al Kaidom, a zatim sa pripadnicima DAEŠ-a.

Pročitajte još: LAŽU NAS ZA VAKCINE: Pogledajte kako možete zakonski da odbranite svoje dete od prisilne vakcinacije! (VIDEO)

“PAS KOJI LAJE NE UJEDA” Tramp i Kim jaki na rečima, ali ko od njih stvarno ima petlju da stisne “crveno dugme”!? (VIDEO)

DA LI JE OVO NAJVEĆA OPASNOST PO ŽIVOT NA ZEMLJI: Eksplozija ovog vulkana čula bi se hiljadama kilometara, a nije pitanje da li će dogoditi, već kada!? (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

 

Top