TUŽBOM PROTIV TOMPSONA: Vlasti u Hrvatskoj ipak odlučile da pravno gone kontroverznog pevača! (VIDEO)

Protiv Marka Perkovića Tompsona podnesen je optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu, koji je u subotu održan u Slunju povodom godišnjice “Oluje”

 

Portparolka karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je Hini da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja članka pet, kojim se brani isticanje neprimerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reprodukovanje pesama, kompozicija ili tekstova koji remete javni red i mir.

Kriminalističko istraživanje pre svega znači da će na osnovu snimaka i fotografija pokušati da se ustanovi identitet drugih osoba protiv kojih bi se onda naknadno podneli prekršajni nalozi, rekla je Staroveški.

Osim policije, brojne novinarske ekipe snimile su skandiranje ustaških pozdrava i pevanje neprimerenih pesama, te odeću i barjake dela publike s otisnutim ustaškim pozdravom “za dom spremni”, glasno skandiranje “za dom spremni”, što nitko nije prekidao, čak ni tokom govora ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Kasnije, na Tompsonovom koncertu snimljene su brojne osobe s tim pozdravom na majicama i slično, što je objavljeno i po portalima i društvenim mrežama, te policija, kako kaže Staroveški, tek treba da utvrdi njihov identitet.

Ali je identitet pevača koji je s bine zapevao “Bojna Čavoglave” poznat, kao i činjenica da ta pesma počinje uzvikom “Za dom spremni”, zbog čega je prošle godine na proslavi Oluje u Kninu bio prekršajno prijavljen i na Prekršajnom sudu novčano kažnjen, te je kasnije rekao da je taj pozdrav deo pjesme, koja nije zabranjena i koja neguje sećanje na Domovinski rat.

Staroveški je, pak, pojasnila da zakon precizira da su prekršaji protiv javnog reda i mira dela kojima se na nedozvoljen način remeti mir, rad ili normalan način života građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost ili vređa moral, te ugrožava opšta sigurnost ljudi i imovine.

Pročitajte još: “AMERIČKA PRAVDA” NA DELU – GDE ĆE VAM DUŠA: Oslobodili koljače iz “Blekvotera”, masakr uz blagoslov SAD! (VIDEO)

VRHUNSKA DEMAGOGIJA: Srbija svejedno plaća, ali NATO vežba i nije vežba, već je…!? (VIDEO)

SKANDALOZNE ODLUKE SUDA U BEOGRADU: Roditelji se ništa ne pitaju, stižu kazne ko ne sluša “Velikog Brata”! (VIDEO)

Izvor: N1

Top