SRBIJA U CENTRU OPERACIJA ID: Preko “balkanske rute” šalju elitne samoubice da haraju Evropom! (VIDEO)

U Siriji je otkriven kamp takozvane Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) za obuku džihadista za napade po Evropi, a za dve i po godine rada kampa, na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, većinom “balkanskom rutom” čiji je centar Srbija, tvrdi zagrebački “Večernji list”

 

Džihadista zarobljen u nedavno oslobođenom iračkom gradu Mosulu otkrio je istražiteljima podatke o kampu za obuku terorista koji su imali zadatak da izvode terorističke napade širom Evrope. Kako tvrde irački istražitelji, radi se o izuzetno visoko pozicioniranom teroristi koji je bio oženjen sestrom jednog od najbližih saradnika kalifa Abu Bakr Al-Bagdadija.

Uhapšeni džihadista istražiteljima je dao podatke da se taj kamp za obuku elitne jedinice samoubica koji su pripremali napade po Evropi nalazi na području Sirije – tvrdi list.

Kako se navodi, ta jedinica je bila u koordinaciji sa simpatizerima terorističke organizacije Islamska država koji su regrutovani preko interneta i društvenih mreža po celoj Evropi.

Svi ti teroristi po završetku obuke su preko Turske, i dalje “balkanskom rutom”, sa lažnim sirijskim i iračkim pasošima, prebacivani u evropske zemlje sa grupama migranata, navodi list.

Džihadista je otkrio i da su poslednji teroristi balkanskom rutom prebačeni u februaru 2017. i da je kamp još uvek aktivan.

Za dve i po godine rada kampa, samo na područje Evrope prebačeno je više od 50 terorista, spavača-samoubica koji čekaju naredbu za akciju, tvrdi list, navodeći da je džihadista otkrio da su napade na Pariz i Brisel 2015. i 2016. izveli teroristi koji su završili obuku upravo u tom kampu.

Pročitajte još: EVO KO SU “RUSKI” HAKERI: Agenti tajnih službi u Americi došli do šokantnog otkrića! (VIDEO)

SKANDALOZNO – NATO VEŽBE U SRBIJI: Prvi put u istoriji NATO će održati vojne vežbe u Srbiji, šta će Putin reći na ovo!? (VIDEO)

SAD OPET UDARA: Ameri našli novu žrtvu, pogledajte kome sada donose “demokratiju”! (VIDEO)

Izvor: Večernji list/Tanjug

Top