SAD OPET UDARA: Ameri našli novu žrtvu, pogledajte kome sada donose “demokratiju”! (VIDEO)

SAD nameravaju da otpočnu vojnu operaciju u kojoj će Ratno vazduhoplovstvo te zemlje izvesti vazdušne napade na pozicije ID na teritoriji Filipina

 

To je javila televizija NBC, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane zemlje, prenosi “Sputnjik”.

Plan Pentagona bi mogao da bude predstavljen danas, a prema podacima izvora američke televizije, predlaže se da se u operaciji koriste dronovi.

Ako plan bude odobren, američka vojska bi mogla da izvodi akcije protiv militanata ID na Filipinima koji predstavljaju pretnju za saveznike SAD u Pacifičkom regionu, među kojima su i oružane snage te azijske ostrvske zemlje.

Kako je saopštio portparol Pentagona Džef Devis, Vašington sarađuje sa Manilom u borbi protiv terorizma već 15 godina. U ovom trenutku na Filipinima se nalazi mala grupa američkih vojnika koji pružaju podršku zemlji u borbi protiv militanata ID.

Ranije je državni sekretar SAD Reks Tilerson, koji je doputovao u Manilu na samit ASEAN-a, naglasio da Vašington razmenjuje obaveštajne podatke sa Manilom i da joj je ustupio nekoliko lakih aviona i dronova za vazdušno izviđanje. Pored toga, Vašington daje preporuke o strategiji borbe protiv ekstremista, dodao je on.

Pročitajte još: ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR: Tinejdžer ušao u vodu da spere pesak, a izašao obliven krvlju! (VIDEO)

TEŠKE OPTUŽBE ERDOGANA: Nemačka u šoku, Merkelova nešto zataškava?! (VIDEO)

TRGOVINSKI RAT UZ BLAGOSLOV BRISELA: “Čini se da ovaj put hoće da se napravi veća šteta pa da se sedne za sto!” (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

 

Top